Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Meer geld overhouden aan het einde van de maand

Heb je er ook zo last van? Het feit dat je aan het einde van de maand amper geld meer overhoudt. Je kan in zo’n situatie twee dingen doen. De eerste optie is meer werken, dit is niet voor iedereen van toepassing. Optie 2 is zorgen dat je vaste lasten minder worden. Hierdoor gaat er automatisch een minder groot bedrag per dag weg. In dit artikel vind je manieren om aan het eind van de maand meer geld over te houden.

                              

De eerste manier is extra werken. Dit doe je vaak in overleg met je werkgever. Die kan uiteindelijk bepalen of je langer door mag, of gewoon extra dagen kan werken. Wanneer je niet extra kan werken, maar toch meer geld nodig heb, kan je vragen om salarisverhoging. Dit is altijd een lastig onderwerp. Toch kan je wanneer je de situatie uitlegt, er misschien wel wat uit halen.

 

Verder valt er ook te bezuinigen op je vaste lasten. Neem bijvoorbeeld je gasrekening, op je gasrekening kunnen namelijk veel euro’s worden bespaard. Dit doe je door te isoleren. Isoleren houdt in dat je de muren dikker laat maken. Door dit proces hou je de warmte buiten in de zomer, maar hou je de warmte binnen in de winter. Hierdoor kan je de verwarming vaker uit, of lager zetten, waardoor de gasrekening minder zal gaan worden.

 

Een andere manier om geld over te houden is een investering. Deze investering zal er ook uiteindelijk voor zorgen dat je minder betaalt voor gas aan het eind van de maand. Dit kan door aanschaf van een wartmepomp. Door gebruik van de warmtepomp te maken kan je je huis duurzaam verwarmen. Hierdoor hoef je minder gas te gebruiken. Op de warmtepomp zit een subsidie van de overheid, hierdoor hoef je op dit moment nog minder te betalen.

 

https://techneco.nl