Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Juist handelen bij brand

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de kans op dat ongeluk is er dus wel. Iedereen die ooit eens iets is overkomen kan beamen dat zij nooit verwacht hadden dat het juist hun zou overkomen. Dit gevoel heeft iedereen. Iedereen weet dat het regelmatig mensen overkomt, maar zijn er eveneens van overtuigd dat het hen niet zal gebeuren. Dit is een logische gedachte, maar hij is niet realistisch. Laat staan veilig. De kans op een ongeluk is altijd aanwezig en het is dan ook belangrijk om ten alle tijden goed te zijn voorbereid voor het geval er wat gebeurd.

Een brand is een goed voorbeeld. Elke dag zijn er meer dan tien branden in Nederland alleen al. Dit varieerd van woningbranden tot autobranden, tot duinbranden en per ongeluk in de fik gevlogen prullenbakken die vlam vatte nadat een roker zijn of haar sigaret niet goed had uitgedaan. Vaak worden brandjes op tijd ontdekt en zijn ze nog relatief klein, maar om de brand te doven heb je middelen nodig. Een schuimblusser is daarom een must have. Niet alleen voor thuis, maar ook voor in de auto, bijvoorbeeld samen met een auto verbanddoos. Zo weet je zeker dat je altijd iets bij de hand hebt mocht er brand zijn. De brandblusser is ideaal voor het doven van een beginnende brand terwijl de verbanddoos uitkomst kan bieden bij het verlenen van eerste hulp, mits van toepassing.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de kleine kans op brand nog kleiner te maken en niets aan de toeval over te laten. Zorg dat kaarsen en fornuizen uit zijn als je van huis weggaat en installeer een rookmelder om ook gealarmeerd te worden als je niet thuis bent of ligt te slapen. Want een ongeluk kan iedereen overkomen, dus goed voorbereid zijn is het minste dat je kan doen.

https://www.schoens-safety.nl/