Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Hoe vind je een goede aannemer?

Je bent op een punt gekomen dat je een nieuw huis of wellicht je huidige huis gaat verbouwen of renoveren. De klussers onder ons kunnen dit project misschien wel zelf aan, maar de meerderheid van de mens schakelt misschien tóch liever een professional in. In dit geval gaan zij op zoek naar een aannemer die de klus voor hen kan klaren. Een aannemer is dan verantwoordelijk voor het hele project. Best handig, maar ook risicovol! Want hoe vind je een goede aannemer die je kunt vertrouwen? Je leest het hier!

Wat doet een aannemer?

Eerst zullen we je vertellen wat een aannemer precies doet. Als je je woning wilt uitbreiden met bijvoorbeeld een serre, dakkapel, nieuwe badkamer of nieuwe keuken, kun je een aannemer inschakelen. Ook voor andere grote klussen in en rondom het huis is dit de aangewezen persoon. Als je een aannemer inhuurt, zul je eerst gezamenlijk het ontwerp bespreken. Hierbij worden eventueel tekeningen en berekeningen gemaakt. Aan de hand hiervan wordt een planning opgesteld voor de verbouwing. Verder regelt de aannemer zelf alle vergunningen, materialen en andere benodigdheden, zoals dakpanelen of een puinbak.

Waar vind je een aannemer?

Een goede aannemer vinden vergt enige inspanning en energie. Je kunt natuurlijk kiezen voor de eerste die je tegenkomt, maar veel mensen vinden het prettig om eerst onderzoek te doen naar goede bedrijven. Vraag bijvoorbeeld eerst binnen je eigen netwerk of mensen wellicht nog een aannemer kennen waar zij tevreden over waren. Beoordelingen van andere mensen zijn toch altijd wel fijn, want zo weet je zeker met wat voor een aannemer je in aanraking komt. Verder kun je op internet ook aannemers opzoeken en recensies lezen van mensen. Let er bij het vinden van een aannemer ook op dat ze in bezit zijn van een keurmerk. Een keurmerk, zoals Bouwgarant, SWK of Woningborg garandeert je dat de aannemer aangesloten aannemers heeft in het geval dat hij of zij zelf failliet gaat. Zo neemt deze aangesloten onderneming jouw verbouwing over.

Waar verder op letten?

Verder moet je er op letten dat het vinden van een aannemer tijd kost. Begin dus op tijd met zoeken, zodat je voor jezelf ook langer de tijd hebt om een goede keuze te maken. Ook hebben aannemers verschillende specialiteiten. Kijk daarom altijd goed of deze specialiteiten aansluiten bij jouw soort verbouwing. Neem bijvoorbeeld alleen aannemers aan die al ervaring hebben met de klussen die gedaan moeten worden.