Adviesportaal
Image default
Bedrijven

De banen met de meeste uitdaging!

Je houdt van geld verdienen, groeien in een bedrijven, veel leren en uitdaging! Je bent pas afgestudeerd of je wilt van baan wisselen en je bent opzoek naar een baan met meer uitdaging. Er zijn een hoop banen die veel uitdagingen bieden en waar elke dag aanvoelt als een nieuw project met nieuwe kansen. Veel mensen zitten vaak vast bij een baan met veel zekerheid, maar zonder uitdaging. Of je bent misschien nog aan het twijfelen of je verder gaat studeren omdat er toch niks is op de banenmarkt wat voor jou aanvoelt als een uitdaging. Toch zijn ze er wel!

Iedere dag is anders

De lijst met uitdagendste banen wordt steeds langer. Een voorbeeld is aan de slag gaan als verzuim adviseur waar je iedere keer te maken hebt met verschillende projecten en andere mensen. Je bouwt enorm veel mensenkennis op en je merkt al snel op dat iedereen zijn eigen manier van werken heeft wat voor jou een uitdaging is hiervoor de juiste aanpak te vinden.

Verder kun je ook aan de slag als specialist waarbij je de uitvoering van reintegratie spoor 2 voor iedere werknemer aangenaam maakt. Zo leer je snel handelen bij onaangename verrassingen en kun je per individu een aanpak op maat maken. De uitdaging is het vinden en schrijven van deze aanpak en natuurlijk het gewenste resultaat behalen! Niet altijd haal je het gewenste resultaat, waardoor je weer verder moet kijken naar een andere oplossing.

Maak het zo persoonlijk mogelijk

Het klinkt misschien cliché, maar eigenlijk kan je bij elke baan een uitdaging ontdekken. Maak je functie zo eigen, zo persoonlijk mogelijk. Alleen dan kom je erachter wat te makkelijk is en waar je meer risico wilt nemen. Je kunt ook altijd in gesprek gaan met je manager om je functie verder uit te breiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit voor jou een uitdaging is, maar je bent flexibeler in te zetten wat iedere manager fijn vindt. Is er op het moment niks waarmee je je functie kunt uitbreiden? Kijk dan of je verder kan groeien in je hobby. Een hobby is iets waar je passie ligt en als je vrije tijd over hebt is het een mooie kans hier de uitdaging in aan te gaan. Je komt erachter dat je hier verder mee wilt waardoor je gemotiveerder raakt en er nog meer tijd in stopt. Het is tegelijkertijd ook een uitdaging. Je kan er ook achter komen dat dit niet is wat je wilt en dat je je liever volledig focust op je huidige functie.