Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Grofvuil, hoe bied je het aan?

Afval dat te groot ofwel ‘grof’ is voor een vuilniszak, is grofvuil. Grofvuil wordt in veel gemeenten op afspraak opgehaald. Als jij een groot project hebt, waar veel grofvuil bij vrijkomt, kun je een grofvuil container huren en bij jou thuis laten plaatsen.

Stel je voor jij woont in Zoetermeer en hebt veel grofvuil Zoetermeer. Dan kan je bellen naar de gemeente of via internet opzoeken hoe jij van je grofvuil Zoetermeer af komt. Het verschilt namelijk per gemeente.

Wat valt onder grofvuil?

De volgende materialen vallen onder grofvuil:

–          Meubels Bankstellen, fauteuils, tafels etc.

–          Groot apparatuur Televisies, koelkasten, ovens etc.

–          Sanitair Gootstenen, toiletten, badkuipen etc.

 

Milieupark

Je kunt je grofvuil Zoetermeer ook zelf wegbrengen naar het milieupark, let wel op dat dit maar een paar keer per jaar kan. Hoe vaak verschilt ook per gemeente.

Het belang van afval scheiden

Het is van groots belang dat afval gescheden wordt. Een groot deel van het afval kan namelijk nog hergebruikt worden voor andere doeleinde.

Welke materialen kunnen worden hergebruikt?

Materialen zoals glas, papier, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel worden hergebruikt. Door middelen te hergebruiken worden grondstoffen, energie en het milieu bespaart.

Hoe meer er gerecycled wordt hoe meer grondstoffen bespaart blijven, dit betekent dat landbouwgrond gebruikt kan worden om voedsel te verbouwen in plaats van grondstoffen voor nieuwe producten te maken.

Soms kan je bepaald afval zelfs in zijn geheel hergebruiken, denk hierbij aan bankstellen, of oude kleding.

Wat gebeurt er met afval dat niet kan worden hergebruikt?

Het afval dat niet hergebruikt wordt, komt bijna altijd in de verbrandingsoven terecht, de verbanding levert dan weer energie op voor stroom en gas. De restjes die na de verbranding overblijven, kunnen dan weer voor een deel gebruikt worden voor de aanleg van wegen.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/