Adviesportaal
Image default
Marketing

De drie beste tips voor het kiezen van je opleiding

Heb jij moeite met het kiezen van de juiste opleiding die bij jou past? Gelukkig ben jij niet de enige die hier mee zit, want bijna iedereen die een nieuwe opleiding gaat starten heeft wel moeite om te kiezen met een opleiding. Vooral of ze het überhaupt wel echt leuk gaan vinden en of ze niet meteen na een maand of twee gaan stoppen. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven om je een handje te helpen met het kiezen van de perfecte opleiding voor jou.

Doe goede research naar opleidingen

Misschien heb je wel een idee naar welke sector je ongeveer zou willen gaan, maar wat je precies wil doen dat is de vraag. Daarom kun je beginnen bij het zoeken naar verschillende functies in de sector waar je interesse in hebt. Als je bijvoorbeeld iets creatiefs wil doen, maar je bent niet heel goed met je handen, dan zou je richting de marketing kant moeten gaan kijken of je daar een leuke opleiding vindt. Of als je iets met planten en groen wil doen, ga je kijken naar de opties daar. Er is in ieder geval genoeg keuze.

Praat met anderen

Soms heb je zelf niet echt door wat je kwaliteiten zijn en waar je onbewust goed in bent. Misschien vinden mensen dat je een echte regeltante bent, of dat je juist goed de rust kunt bewaren. Deze kwaliteiten zijn belangrijk om eens te vragen aan de mensen om je heen. Hierdoor wordt je ook een stuk wijzer van wat je eigen kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste kan toepassen in een opleiding die je leuk vindt. Vooral je ouders kunnen je op een goed pad leiden op deze manier.

Ga naar open dagen

Het is vooral belangrijk om naar open dagen te gaan als het gaat om het kiezen van je studie. Daar kun je ook rondkijken op school of je het leuk vind en met studenten en docenten praten over de vakken die je kunt krijgen. Je krijgt dan een beter beeld van de opleiding en kan daarna een goede beslissing hierover maken. Neem ook vooral je tijd en ga niet haasten.

 

http://werk-en-opleiding.nl