Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Deurslot kapot? De gevaren die je moet weten

Deurslot kapot? De gevaren die je moet weten

Een gebroken deurslot kan altijd ernstiger zijn dan u denkt, vooral als het gaat om uw huis en uw veiligheid. Deursloten zijn integrale onderdelen van elk beveiligingsmechanisme en moeten de juiste hoeveelheid zorg krijgen. De gevaren van deursloten moeten niet alleen worden onderzocht via de lens van de beveiliging. U moet zich ook bewust zijn van de potentiële schade die gebroken deurvergrendelingen kunnen veroorzaken voor andere componenten van uw huisbeveiliging. Wij van slotenmaker Rotterdam kijken samen met u naar twee belangrijke redenen waarom een kapot deurslot veel ernstiger is dan u denkt.

1. Symptoom van inbraak
Omdat we nog steeds in de lijn van beveiliging staan, kunnen we net zo goed praten over de manier waarop een gebroken deurslot een indicator kan zijn voor inbraak en misdaad. Als u de tekenen van een gebroken deurslot negeert, kunnen uw huis en uw gezin mogelijk in gevaar komen, wat anders zou kunnen worden voorkomen. Zoals ik eerder al aangaf, is een van de gemakkelijkste manieren om te zien dat er een probleem is met je deurslot, door je ervan bewust te zijn dat het misschien niet werkt zoals het hoort.

Het kunnen begrijpen en herkennen van een gebroken deurslot is echter slechts een deel van de vergelijking. Het andere deel van de vergelijking is dat je de factoren begrijpt die mogelijk hebben bijgedragen aan het kapot gaan van je deurslot. Een van de meest voorkomende manieren waarop een deurslot kan worden verbroken, is door het toepassen van overmatige kracht. Dit kan onbedoeld door sommige huiseigenaren worden gepleegd, maar het is vaak een opzettelijke handeling van inbrekers terwijl ze proberen toegang te krijgen tot uw huis.

Er is altijd de mogelijkheid dat uw deursloten met succes tegen de inbrekers kunnen opkomen, maar er zijn vaak tekens die erop wijzen dat een inbreker uw slot zou hebben aangevallen. Een van deze veelbetekenende tekenen is het feit dat uw deurslot verbroken kan blijven. Als je dit opmerkt en het verwaarloost, kun je je huis mogelijk in groot gevaar brengen, en daar zijn verschillende redenen voor. De eerste is dat de inbrekers die eerder hebben geprobeerd in te breken nu een veel grotere kans op succes hebben dan voorheen, simpelweg omdat ze bekend zijn met je slot en niet meer werken op de capaciteit waarin het ooit was.

In dergelijke situaties is het het beste om je deurslotvergrendeling te veranderen, zodat als inbrekers wel opnieuw gaan kloppen (ze kloppen normaal niet), ze een compleet nieuw slot tegenkomen waar ze niet vertrouwd mee zijn. Dit klinkt misschien niet als een effectieve beveiligingsmaatregel, maar het zal zeker de klus geklaard krijgen. Je kunt er altijd voor kiezen om hetzelfde slot te laten repareren, maar zoals ik al zei, zal iedereen die probeert in te breken je intieme kennis hebben om je deurslot te bestrijden.

2. Deurschade
Als een kapot deurslot voor een langere periode wordt verwaarloosd, kan dit de integriteit van uw deur en andere aspecten van uw deurbeslag in gevaar brengen. Dit geldt vooral voor huiseigenaren wiens deursloten kapot zijn maar toch enigszins bruikbaar zijn. Houd er rekening mee dat niet elke vergrendelde deursluiting betekent dat het slot zo ver is gebroken dat het niet op een minimale manier kan worden gebruikt. In sommige gevallen werkt een gebroken slot gewoon niet zoals het regelmatig zou doen.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is een deurslot dat kapot is vanwege een probleem dat voortkomt uit het feit dat de deurvergrendeling niet goed is uitgelijnd. Dit betekent niet dat het handvat is gescheiden van het lichaam van het slot of iets heel grafisch. Het is in deze scenario’s dat huiseigenaren in de verleiding komen om hun deursloten te blijven gebruiken, ook al is het deurslot verbroken.

Wanneer dit gebeurt, is er altijd de mogelijkheid dat de schade zich naar andere delen van de deurhardware verspreidt en de deur effectief beschadigt. In deze context verwijst deur hardware naar de andere gereedschappen en componenten die worden gebruikt in combinatie met een deurslot om het te laten werken zoals bedoeld. Als u uw kapotte deurslot negeert, zult u worden belast met de kosten van het vervangen van uw beschadigde vergrendelingen en het vervangen van een beschadigde deur, die gemakkelijk kon worden vermeden. Dit verwijst mogelijk naar het deurkozijn en de hele deur zelf.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam