Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Alle voordelen van de Bachata dansles

Diverse dansstijlen zoals de Bachata dansles hebben veel voordelen. Buiten dat het gezond is, is het ook nog eens goed voor lichaam en geest. Dans jij al? De Bachata dansstijl is ontstaan in de Dominicaanse Republiek en is de afgelopen tijd razend populair geworden in ons kikkerlandje. De unieke Bachata dansstijl is te herkennen aan het voetenwerk en de speelsheid tijdens het dansen. Er zijn veel verschillende stijlen binnen het Bachata dansen ontstaan, zoals Bachata Moderna, Bachata Sensual en Dominicaanse Bachata.

De voordelen van de Bachata

 • Goed voor jouw lichaam & geest

  De Bachata dans zorgt voor een vrolijke vibe én stimuleert daarbij je geheugen. Bovendien verhoogt deze unieke dans je hartslag en is het daarmee een goede cardio work-out!

 • Kans om nieuwe mensen te ontmoeten

  Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen? Schrijf je dan eens in voor een Bachata dansles, zo kun je op een toegankelijke manier mensen leren kennen.

 • Coördinatie en balans

  Van voor, naar achter, van links, naar rechts. Bij het dansen van de Bachata leer je alle moves en pasjes. Máár om te zorgen dat je niet omvalt, is het belangrijk om veel spieren in je lichaam te gebruiken. Door te dansen train je de coördinatie en bewegen met het hele lichaam.

 • Conditie opbouwen

  Bij veel andere sporten worden oefeningen gecombineerd met rustpauzes, maar bij dansen blijf je vrijwel de hele training door bewegen, ongemerkt ben je zo een uur actief!  Je gebruikt hierbij bijna alle botten en spieren in jouw lichaam. Door te dansen verbeter je hierdoor op een leuke en speelse manier jouw conditie! Zeg maar dag tegen de extra kilo’s.

 • Gelukshormoon en stressvermindering

  Heb je wel eens gehoord van endorfine? Dat is het gelukshormoon dat je lichaam aanmaakt dankzij beweging. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je vrolijker, zorgelozer en minder bezig bent met alles om je heen. Doordat jij je beter voelt, wordt de focus op zorgen en stress minder. Na een stevig potje dansen voel jij je zelfverzekerder en kun je weer met volle moed, energie en focus aan het werk!

Bachata leren dansen bij Swing-Inn

Bij Swing-inn kun je Bachata leren op verschillende niveaus van beginner tot gevorderd. In onze lessen leer je basistechnieken en daarna gaan we deze uitbreiden. In onze dansschool hangt een ontspannen sfeer die niet alleen gericht is op techniek, maar vooral op plezier. Deze nummers worden vaak herhaald, zodat de dans snel je systeem binnenkomt zonder de techniek constant te verslaan. Je eigen improvisatie en creativiteit kunnen ook bestaan. In de klas waan je je in een gezellige dansavond waar iedereen op zijn eigen manier kan bewegen. Kom je gezellig ingschrijven en maak het mee.

https://www.swing-inn.nl/lessen/bachata-danslessen/