Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Digital marketing in een digital world

Het bereiken van nieuwe klanten en behouden van de klanten die je al hebt als bedrijf, is soms een uitdaging op zich. Maar, dit is precies waarom er digital marketing bestaat. Het digital marketing resultaat dat je kan behalen, hangt van allerlei verschillende factoren af. Hierbij kan je denken aan de verschillende soorten marketing die er zijn, in combinatie met de verschillende soorten bedrijven. Het vinden van de perfecte match hiertussen is van belang voor het behalen van het beste resultaat. De verschillende trends die er zijn op het gebied van digital marketing, spelen hierbij ook een rol. We nemen een kijkje naar de trends van 2022, om te kijken naar het ultieme digital marketing trends resultaat te behalen.

De trends van 2022

In 2021 heeft het moederbedrijf Facebook officieel zijn naam laten veranderen naar Meta. Facebook is hierbij van plan om de ‘Metaverse’ flink te laten groeien op verschillende gebieden, dus als bedrijf zijnde kan het van belang zijn om te gaan kijken naar de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Op dit social media platform, en daarnaast ook op allerlei andere platformen, groeit de invloed die de influencers hebben op de andere mensen. Een online marketing variant die campagnes organiseert met deze influencers, zal snel een grote groep mensen kunnen bereiken.

 

Terwijl online marketing of digital marketing campagnes steeds meer groeien, worden ook de regels rondom de privacywetgeving alsmaar aangescherpt. Het inschakelen van een digital marketing consultant, kan slim zijn wanneer je zelf niet precies overal van op de hoogte wilt hoeven blijven. Het digital marketing consultant resultaat dat dit kan bieden, kan meer waard zijn dan de kosten die je eraan uitgeeft. 

Blijven de strategieën hetzelfde in 2022?

Omdat de kennis op het technische gebied steeds blijft groeien, is het resultaat daarvan dat ook de automatische systemen, artificial intelligence en de mogelijkheden van computergestuurde eenheden, steeds toenemen. Dit zal veel werk van de menselijke online marketeers wegnemen, waardoor deze met nieuwe strategieën moeten komen. Het is van belang dat ze zich duidelijk gaan focussen op een niche of op het groeien van hun bedrijf.

 

Een strategie die wel blijft hangen, is het belang van de optimalisatie van websites en hun snelheid. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de snelheid en de mogelijkheden van de websites op de computer, maar ook die van mobiele devices zoals de telefoon of de ipad. De conversie tussen deze verschillende devices moet soepel lopen, zodat de webshop of website overal bezocht kan worden. Zowel thuis als onderweg, lekker op de bank met de tablet of achter de computer op kantoor.


Waar technieken zoals kortingscodes op folders of advertentieposters in het bushokje nog steeds effectief zijn, is er ook een hoop te zeggen over een digitaal voetstappenpad. Als iemand je website bezoekt, is er veel meer informatie hierover te vinden dan wanneer iemand via een folder er komt. Je kan kijken waar de potentiële klant zijn zoektocht begonnen is, en hoe hij of zij uiteindelijk bij jou terecht is gekomen. Met deze informatie kan je vervolgens je website nog verder optimaliseren voor toekomstige klanten.