Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom kiezen voor Mazda CX-3 occasions?

Mensen die via inspirerende blogs regelmatig het laatste auto nieuws tot zich nemen, die weten al lang dat Mazda CX-3 occasions zeer gewilde tweedehands auto’s zijn. De mini SUV staat voor luxe en verfijning tot in de kleinste details. De CX-3 kwam in 2014 op de markt en kreeg in 2018 een update.

Meer oudere uitvoeringen als occasion beschikbaar

De versie van 2018 is nog fraaier vormgegeven en heeft in vergelijking met de eerste uitvoering een nieuwe grille en nieuwe velgen gekregen, zoals ook de sierstrippen, de achterlichten en de middenconsole aangepast zijn. Binnen het aanbod Mazda CX-3 zul je meer uitvoeringen van 2014 vinden dan die van 2018. Daar is het nog te vroeg voor, want mensen die die auto nieuw kochten willen er nog lang niet van af. Daarvoor biedt de auto gewoon te veel.

Mazda weet zich uitstekend staande te houden

De Mazda CX-3 geldt als een heel betrouwbare auto, zeker ook als je hem als tweedehands auto koopt. In vergelijking met auto’s van Opel en Renault in hetzelfde segment weet de Mazda zich meer dan goed staande te houden. Hoewel je tussen het aanbod Mazda CX-3 occasions wellicht wel piepjonge auto’s aantreft, kun je ook met de eerste uitvoering meer dan goed uit de voeten. De auto is in alles betrouwbaar en biedt verrassend veel ruimte.

Van nul naar honderd in slechts negen tellen

Kies je voor bijvoorbeeld een Sport Selected, dan koop je een occasion die heel veel te bieden heeft en vaak beschikt over extra’s als climate control, een parkeersensor, traction control en ook in de winter heerlijke stoelverwarming. Ook de prestaties mogen er zijn, zo bereiken de meeste Mazda CX-3 Sport Selected occasions in precies negen tellen de honderd kilometer per uur. En daar hoeft de Mazda zich zeker niet voor te schamen, integendeel zelfs.