Adviesportaal
Image default
Auto’s en Motoren

Herken verkooptrucs dankzij de tips van een ervaren autodealer in Etten-Leur

Je gaat goed voorbereid op zoek naar een mooie occasion met de handige tips van autodealer MV Motive in Etten-Leur. De meeste mensen kopen een occasion vanwege de prijs. Een nieuwe auto is immers veel duurder en verliest, afhankelijk van het model, al een deel van zijn waarde op het moment dat je de showroom uitrijdt.

3 verkooptechnieken die vrijwel iedere autodealer in Etten-Leur gebruikt

Zelfs occasions van hetzelfde model en merk zijn kunnen flink in prijs verschillen. Dat is voor een deel afhankelijk van de staat van het voertuig en zaken als een geldige APK, maar ook omdat de verkoper zoveel mogelijk marge over wilt houden. Daarom vijf verkooptechnieken die veel gebruikt worden om de prijs op te drijven.

  • De auto waar jij in geïnteresseerd bent wordt tussen veel duurdere modellen geplaatst, zodat de prijs extra aantrekkelijk lijkt. Vergelijk deze prijs altijd met die van andere dealers.
  • Snel beslissen want er zijn veel gegadigden! Laat je niet overhalen om te snel te kopen.
  • Kopen is een rationele beslissing. Dit is vaker niet dan wel waar. Je beslist vaak op basis van emotie en daar spelen handelaren handig op in.

Met deze verkooptechnieken is op zich niets mis. Maar of het voor jou de beste deal is valt nog te bezien. Herken deze technieken, dan weet je dat er ruimte is om over de prijs te onderhandelen. Het belangrijkste blijft dat jij zelf het idee hebt dat je een goede deal hebt gesloten.

Controleer de betrouwbaarheid van een dealer

Waarschijnlijk doe je veel van het voorwerk zelf. Het is tegenwoordig erg makkelijk om vergelijkingen te maken op internet. Je gaat al met een behoorlijk goed idee van het model dat je wilt naar een autodealer in Etten-Leur toe. Maar hoe weet je of de auto technisch in orde is?

Let op het RDW keurmerk! Een handelaar of garage met dit keurmerk valt onder het toezicht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dat betekent dat de voertuigen van een handelaar voldoen aan de kwaliteitseisen die door het RDW gesteld worden.

Vertrouw op je eigen gevoel

Kom eens langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur en ga een gesprek aan over een leuke occasion die je op de website hebt gezien. Het belangrijkste is dat jij het gevoel krijgt dat de dealer het beste met je voor heeft. En omdat ze bij jou in de buurt zitten, wip je makkelijk even langs, ook ’s avonds!