Adviesportaal
Image default
Sport

De beste dartpijl voor een ervaren darter

De beste dartpijl voor een ervaren darter

Ben je een ervaren darter? Met andere woorden: dart je al vele jaren en oefen je deze sport wekelijks uit? In dat geval ben je absoluut gebaat bij de juiste dartmaterialen. Tegenwoordig kan je alle dartmaterialen gemakkelijk online bestellen. Een dergelijke webshop heeft een uitgebreid assortiment van verscheidene dartmaterialen. Dat geldt ook voor dartpijlen; voor een ervaren darter is een dartpijl tenslotte van groot belang.

Als je een ervaren darter bent, heb je hoogstwaarschijnlijk al met verschillende soorten pijlen gegooid. We hoeven je daarom ook niet meer het verschil uit te leggen tussen bijvoorbeeld brass darts, nickel silver darts, stainless steel darts of tungsten darts.

Voor een ervaren darter is het in ieder geval van belang om tungsten dartpijlen te hebben. We weten dat de aanschafprijs van dergelijke pijlen hoger ligt. Maar, deze hogere prijs valt te rechtvaardigen als je naar de voordelen kijkt. Het belangrijkste voordeel van tungsten dartpijlen is tenslotte de dunne barrel. Hierdoor neemt de dartpijl minder ruimte in het bord in beslag. Het voordeel hiervan is weer dat je de dartpijlen beter kan groeperen. De kans om 3 keer triple 20 te gooien, is daarmee dan ook toegenomen.

Over het algemeen hebben professionele darters pijlen met minimaal 90% tungsten. Voor een ervaren darter is een dergelijk hoog percentage niet absoluut noodzakelijk. Met dartpijlen van bijvoorbeeld 80- of 85% tungsten kom je ook al een heel eind.

Daarnaast willen we je het advies geven om te experimenteren. Probeer de verschillende soorten dartpijlen uit; vraag bijvoorbeeld aan een medespeler wat voor dartpijlen hij/zij heeft. Vervolgens kan je wellicht een paar keer gooien met de dartpijlen van een medespeler. Op die manier leer je de verschillende dartpijlen goed kennen. Met de juiste dartpijlen kan je jouw eigen niveau naar een hoger plan tillen; veel succes.

 

https://www.dartsplaza.nl/product-categorie/dartpijlen/