Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Hierom kun je beter vapen dan roken

Hoewel het roken vanuit de overheid steeds minder aantrekkelijk wordt gemaakt, zijn er nog altijd veel mensen die roken. Hoor jij ook bij deze groep? Dan ben je waarschijnlijk ook wel met het vapen bekend. Misschien heb je het al wel eens zelf geprobeerd of misschien heb je het alleen bij anderen gezien. In ieder geval wordt het als vervanging voor het roken steeds vaker gepusht, omdat het verschillende voordelen zou hebben. Zodat je op de hoogte bent van de voordelen van het vapen ten opzichte van het roken, stellen we hier de belangrijkste aan je voor. Lees dus snel verder wanneer je meer over het vapen te weten wilt komen! 

 

1. Het aanbod is gevarieerder

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er voor de e-sigaret veel verschillende aroma’s bestaan, waardoor je zelf de smaak van jouw vape bepaalt. Waar sigaretten eigenlijk altijd dezelfde smaak hebben, kun je dit bij de e-sigaret zelf beïnvloeden door bijvoorbeeld iedere maand een ander aroma uit te proberen. De aroma’s zijn in veel verschillende smaken beschikbaar, waardoor je voor een smaak kunt kiezen, die jou aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan fruitsmaakjes, munt of koffie. Bij specialisten zoals https://www.aromaworld.nl/nl/ vind je een groot aanbod aan smaakjes. Zo kun je het perfecte aroma voor jouw vape vinden!

 

2. Het is gezonder dan roken

Het is weliswaar niet zo dat vapen gezond is, maar in vergelijking met roken is het een stuk minder schadelijk voor je gezondheid. Dit heeft ermee te maken dat er in een vape geen tabak zit, waardoor de damp minder schadelijke stoffen bevat. Echter gaat het gezondheidsvoordeel alleen op, wanneer je helemaal op vapen overstapt en niet nog af en toe een sigaretje opsteekt. Want die ene sigaret af en toe, doet het gezondheidsvoordeel van het vapen meteen weer teniet. 

 

3. Het stinkt minder dan een normale sigaret

Veel mensen die niet roken, vinden dat sigaretten stinken en vinden het vreselijk wanneer ze de hele tijd in de rook staan, omdat hun kleding dan na de tijd ook stinkt. Met een vape zul je dit een stuk minder horen, omdat deze een stuk minder stinkt. Door de aroma’s kunnen ze zelfs lekker gaan ruiken. 

 

4. Het is eenvoudiger om met roken te stoppen

Tot slot helpt het vapen om met het roken te stoppen. Dit komt doordat je zelf het nicotinegehalte kunt bepalen. Wanneer je graag met roken wilt stopen, kun je in eerste instantie dezelfde hoeveelheid nicotine als in een sigaret aanhouden, en dit langzaam omlaag brengen. De aroma’s worden vaak met meerdere nicotineverhoudingen verkocht, zodat je niet in een keer hoeft te stoppen, maar je lichaam langzaam kan wennen, om minder nicotine binnen te krijgen. Uiteindelijk is de laatste stap tot stoppen nog maar heel klein en zul je makkelijker kunnen stoppen!

 

https://www.aromaworld.nl/nl/