Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Bedreigde insecten een handje helpen? Dit is wat je moet doen!

Als we het hebben over bedreigde diersoorten denkt niemand ooit aan insecten. We zien duizenden- dan wel tienduizenden commercials en lezen evenzoveel krantenartikelen over bedreigde kraaien, egels en natuurlijk neushoorns en tijgers. Toch is het ook wel eens goed als we de insecten eens een handje zouden kunnen helpen. Om deze- en om vele andere redenen hebben we ervoor gekozen om dit blog te schrijven. Je vindt hier veel nuttige informatie van en over insecten en natuurlijk over wat jij hiertegen zou kunnen doen. Lees vooral gauw verder!

Een natuurlijke omgeving

Insecten zijn van immens belang binnen de biodiversiteit van onze planeet. Waar voor de meeste mensen vliegen, wespen en bijen er niet heel nuttig uitzien, zorgen deze beestjes er juist voor dat ons klimaat en de natuur op onze planeet in balans blijven. Hoe zorgen we er dan voor dat dit ook blijft?

Vooral door deze beestjes hun gang te laten gaan. Door ervoor te zorgen dat de insecten in jouw omgeving een veilige omgeving hebben waarin zij hun gang kunnen gaan, help je de aarde indirect. Zorg er dus eens voor dat je het gras wat langer laat groeien en wandel niet om elk wissewasje je tuin in. Op deze manier hebben insecten een veilig leven en voorzien zij de aarde van de energie die het nodig heeft!

Een insecten hotel

Een andere mogelijkheid – die overigens tot op heden niet heel bekend was – is het plaatsen van een zogeheten insecten hotel. Door eens een kijkje te nemen bij de specialisten van Vogelhuisjes.nl weet je straks precies wat deze insecten hotels kunnen betekenen voor jou en natuurlijk voor de insecten in jouw omgeving. Neem zeker eens een kijkje en vraag de specialisten van Vogelhuisjes.nl als je er niet helemaal uitkomt! 

 

https://www.vogelhuisjes.nl/