Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Waarom au pair worden in het buitenland?

Tijdens een tussenjaar kan je een hoop doen. Je kan kiezen voor een uitwisselingsjaar in Amerika en dan high school volgen of au pair worden in het buitenland. Tijdens je uitwisseling in het buitenland leer je veel over het dagelijks leven van een andere cultuur. Wil je vrienden maken over de hele wereld? Wil je jezelf ontwikkelen? En wil je meer zelfvertrouwen krijgen? Al deze doelen en nog veel meer kan je bereiken als je au pair wordt in het buitenland. Lees het artikel verder waarom het nog meer interessant is om au pair te worden.

Wat doe je als au pair zijnde?

Als au pair zorg je voor de kinderen van je gastgezin. je ontvangt ervoor terug een wekelijkse bijdrage. De belangrijke aspecten van het au pair zijn is dat je in het buitenland woont met een gastgezin, een nieuwe manier van leven ontdekt, andere normen en waarden ontdekt en je taalvaardigheden verbeterd. Als au pair krijg je de unieke kans om deel te nemen aan een Amerikaanse universiteit. Je uitwisseling kan een jaar zijn, maar ook langer of korter. Tijdens deze periode kan je volledig op jezelf focussen. Je woont tijdens de periode ook bij een gastgezin. In die periode pas je op hun kinderen en in ruil daarvoor terug wordt je accommodatie en maaltijden volledig vergoed. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je gastgezin, want je zal hier veel van je tijd zijn. Het kan ook zijn dat er aan jou als au pair zijnde gevraagd wordt om wat huishoudelijke klusjes over te nemen. Dat kan zijn dat je moet koken voor de kinderen, de was of stofzuigen. Je hebt als au pair zijnde niet altijd vaste dagen. Je werktijden liggen meestal tussen de acht en negen uur. 

Wat zijn de voordelen van au pair worden?

Als au pair zijnde heb je veel verantwoordelijkheid. Je moet voor de kinderen zorgen. Je hebt als au pair zijnde wel een verantwoordelijksgevoel nodig. Als au pair leer je om zelfstandiger en onafhankelijker te zijn. Omdat je ook voor de kinderen moet zorgen wordt je ook een stuk verantwoordelijker. Kinderen denken heel anders en daardoor leer je met bepaalde conflicten omgaan en leer je hoe je de conflicten kan oplossen. Elk kind heeft wel is een mindere dag of een keer dat het kind geïrriteerd is en ruzie maakt. Tijdens je uitwisseling als au pair kan je ook veel van het land van bestemming ontdekken. Zo ontmoet je ook mensen over de hele wereld en bouw je een internationaal netwerk.