Adviesportaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

Training ondernemingsraad

 

De ondernemingsraad is een onmisbaar element van elk middelgroot tot groot bedrijf. Deze raad verenigt werknemers en managers en zorgt ervoor dat beide groepen op de hoogte zijn van wat er bij de ander speelt. Dit kan echter alleen wanneer alle deelnemers aan de ondernemingsraad goed weten te communiceren, op de hoogte zijn van wat de andere partij doet en wil en geïnteresseerd zijn in wat de andere partij bezighoudt. Niet iedereen is hier zomaar één-twee-drie op voorbereid. Daarom bestaat er de mogelijkheid tot een training. ‘Ondernemingsraad’ is immers een heel mooie titel voor een bedrijfsorgaan, maar feit blijft dat de OR bestaat uit individuen met meerdere of mindere capaciteiten, kennis en vaardigheden.

Wat biedt een training ondernemingsraad?

Een training ondernemingsraad kan een heleboel verschillen dingen inhouden. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

  • Effectief en efficiënt leren communiceren. Dit betekent niet alleen dat de leden van de ondernemingsraad beter worden in zich uitdrukken en op de hoogte zijn van welk jargon er wordt gebruikt, maar dat men tevens effectief leert te luisteren naar de inbreng van alle aanwezigen.
  • Effectief leren vergaderen. Vergaderen gaat immers niet vanzelf: men dient een agenda te hanteren voor de vergadering en zich hier zo veel mogelijk aan te houden om de orde en het overzicht te bewaren tijdens de gesprekken en discussies.
  • Inzicht krijgen in hoe de organisatorische managementkant van een bedrijf in elkaar steekt, wat er allemaal bij komt kijken om een bedrijf of onderneming te leiden en waar elke deelnemende partij precies in het plaatje past.

Uw OR is het waard!

Een goed functionerende ondernemingsraad is van onschatbare waarde en een onmisbaar onderdeel van elk bedrijf. Investeer dus in uw OR door middel van een training. Ondernemingsraad, werknemers, managers en uiteindelijk uw hele bedrijf zullen er baat bij hebben!

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/