Adviesportaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

Moeten mijn CCTV-camera’s zichtbaar of verborgen zijn?

MOETEN MIJN CCTV-CAMERA’S ZICHTBAAR OF VERBORGEN ZIJN?

Moeten mijn cctv-camera’s zichtbaar of verborgen zijn?

Het simpele antwoord op de vraag is, ze moeten zichtbaar zijn omdat je iemand wilt afschrikken voordat ze proberen in te breken, iets te beschadigen of te stelen, maar er moeten andere factoren in overweging worden genomen voordat je een keuze maakt. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van beide:

Zichtbaar

Het belangrijkste voordeel van het installeren van een voor de hand liggende cctv-camera is dat mensen zich ervan bewust zijn en het zal mensen ervan weerhouden iets te doen. wit dashboard/binnen welving of muur. Je hebt liever dat de persoon de camera ziet en verder gaat en ergens anders heen gaat, in plaats van dat je eigendom wordt vernield en dan beseffen ze dat je camera’s had.

De nadelen van het installeren van een voor de hand liggende camera is dat het er soms lelijk uit kan zien, bijvoorbeeld als je je huis net in een lichte kleur hebt laten schilderen en het plakken van een zwarte of grijze camera er vreemd uit kan zien, zullen veel mensen willen passen bij de kleur van de camera aan de buitenkant van het huis. Als je bijvoorbeeld net alle grijze ramen en deuren hebt laten plaatsen, wil je misschien grijze camera’s zodat het er allemaal hetzelfde uitziet. Wij hebben een ruim assortiment met verschillende designs.

Het andere probleem met een voor de hand liggende camera is dat iemand zo ver kan gaan om de camera te willen beschadigen voordat ze de misdaad plegen. Dit om niet herkend te worden. Omdat het zo duidelijk en zichtbaar voor hen is. Daarom is een passend alarmsysteem ook altijd handig.

Ook is het zo dat wanneer u een camera heeft mensen kunnen denken dat u iets heeft te verbergen. Natuurlijk is het ook voor uw veiligheid maar denk er altijd aan om niet zomaar dure eigendommen in huis te laten. Al heeft u camera`s dan kunnen criminelen hier toch voor een poging wagen om uw terrein toch te betreden.

Verborgen/niet zo voor de hand liggend

De voordelen van het installeren van verborgen camera’s, of laten we zeggen niet zo voor de hand liggende camera’s, is dat je soms iemand wilt betrappen omdat ze het misdrijf niet toegeven, bijvoorbeeld als je een overlast gevende buurman hebt die afval blijft gooien. Dan kun je hem betrappen zonder dat hij beseft dat er camera’s zijn geïnstalleerd. Dan kunt u tenminste met bewijs komen wanneer u uw buurman wilt confronteren met het afval. Soms wil je iets bewijzen in plaats van iemand zomaar beschuldigen.

Overweegt u om uw eigen CCTV aan te schaffen en een installateur in te schakelen die alleen een installatieservice levert? Wij beschikken over gespecialiseerd personeel die u hierbij goed kunnen helpen. We komen graag bij u langs voor een offerte op maat. Wij bieden een gratis en vrijblijvende offerte/advies aan waarbij het bovenstaande diepgaand kan worden besproken maar meer gericht op rondom uw eigendom, neem gerust contact met Elektro Limburg voor de beste elektra service, zij zijn onder anderen actief in Venlo, Maastricht en natuurlijk de rest van limburg.

 

https://elektro-limburg.nl/