Adviesportaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

De belangrijkste redenen voor de administratie uitbesteden

Voor veel bedrijven is de administratie uitbesteden een goede keuze. Het uitbesteden van de administratie brengt dan ook diverse voordelen met zich mee waar u als bedrijf écht iets aan heeft. Iedere onderneming heeft eigen redenen om te kiezen voor uitbesteding van de administratie, maar er zijn zeker wel redenen die overeenkomen.

De administratie uitbesteden: waarom eigenlijk?

Een groot deel van de bedrijven die de administratie uitbesteden noemen hiervoor dezelfde of vergelijkbare redenen. Deze redenen delen wij graag met u. Hieronder vindt u een overzicht van de 3 belangrijkste redenen voor de administratie uitbesteden.

1. U loopt niets mis

Veel ondernemingen die zelf de administratie voeren hebben geen optimale kennis van boekhouden. Zij voeren de administratie vanuit basiskennis. Dit is over het algemeen gezien prima, maar het vergroot wel het risico dat er voordeel blijft liggen. Een ervaren administratiekantoor, zoals Valk Administraties, weet precies waar uw rechten en plichten liggen. Heeft u recht op fiscaal voordeel? Dan zal het administratiekantoor dit direct voor u toepassen. Veel bedrijven lopen jaarlijks aardige bedragen mis wegens onwetendheid. Dit zal niet gebeuren wanneer u de administratie door een ervaren partij laat verzorgen.

2. Altijd de zekerheid dat uw boekhouding klopt

Veel bedrijven die de administratie zelf verzorgen geven aan de administratieve taken lang uit te stellen. Zij geven ook aan moeite te hebben met de financiële administratie en dat zij met regelmaat vergeten bepaalde zaken in de administratie op te nemen. Tot slot geven deze bedrijven ook aan dat zij de administratie niet op één locatie hebben, maar op verschillende plekken, zoals een deel digitaal en een deel op papier. Het risico dat deze bedrijven in de problemen komen bij een belastingcontrole is groot. Het is immers belangrijk dat u de hele administratie compleet en kloppend heeft, altijd, dus ook wanneer u onverwacht een controle krijgt. Gaat u de administratie uitbesteden? Dan weet u zeker dat de boekhouding altijd klopt.

3. Het bespaart u veel tijd

Tijd is geld. Heeft u al eens berekend wat het u kost als u de administratie zelf doet vanuit een basiskennis? Als u weet wat u per uur verdient wanneer u actief voor uw bedrijf bezig bent, dan kunt u makkelijk zelf uitrekenen wat het u per uur kost wanneer u de boekhouding doet. De gemiddelde ondernemer besteedt ruim 16 uur per maand aan de administratie. Stel dat u 100 euro per uur verdient, dan kost het doen van de administratie u dus 1.600 euro (16 uur x 100 euro). Dit bedrag ligt veel hoger dan het bedrag dat u kwijt bent wanneer u kiest voor de administratie uitbesteden, bijvoorbeeld aan Valk Administraties.

https://valkadministraties.nl