Adviesportaal
Image default
Industrie

Maak gebruik van een groefkogellager voor topprestaties

Als u bij de productie van voertuigen en apparaten gebruikmaakt van een groefkogellager verbetert u daarmee de prestaties aanzienlijk. Deze lagers zijn bij uitstek geschikt voor hoge snelheden en beschermen de as optimaal door de druk op de as aanzienlijk te verminderen. De as hoeft daardoor veel minder snel vervangen te worden. De groefkogellager zorgt ervoor dat het apparaat optimaal functioneert, of het nu gaat om het wiel van de ene auto of om de motor van een staafmixer die in de keuken wordt gebruikt. Groefkogellagers zijn in diverse maten en verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, geschikt voor tientallen toepassingen, zowel industrieel als huishoudelijk.

Kogellagers gebruiken in de industrie

Industriële machines moeten vaak topprestaties leveren en worden intensief gebruikt. De assen van motoren en andere bewegende delen krijgen het dan ook zwaar te verduren. Door gebruik te maken van groefkogellagers worden de assen gespaard en de prestaties verbeterd. Zo zijn er speciale lagers te koop voor een toepassing waarbij de temperatuur erg hoog op kan lopen. Daarnaast zijn er spindel lagers in de handel en groefkogellagers met een vulopening die met een rubber of metalen dop kan worden afgesloten om het oliën te vergemakkelijken. Het hangt uiteraard van de toepassing af voor welke lager u uiteindelijk kiest. Groefkogellagers zijn verkrijgbaar in diverse maten die overigens grotendeels zijn gestandaardiseerd.

Koop kogellagers nu gemakkelijk online

Groefkogellagers kopen doet u natuurlijk online, zoals u ook diverse andere onderdelen voor industriële toepassing via het internet kunt bestellen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Bernard Sanders Aandrijftechniek. Zij hebben een ruim assortiment kogellagers maar ook tientallen andere producten beschikbaar in hun webshop. U kunt hier direct bestellen of u kunt contact opnemen voor een prijsopgave als u een grote partij wilt inkopen. U vindt de contactgegevens op de website. U kunt als u dat wilt ook uw bestelling afhalen in één van de vestigingen van Bernard Sanders, te vinden in Wateringen, Den Haag en Bleiswijk.

https://www.bernardsanders.com/