Adviesportaal
Image default
Woningen

Genoeg mogelijkheden voor je deuren

Woningverbetering begint in veel gevallen bij de plek waar het huis betreden wordt, de voordeur. Aangezien veiligheid tegenwoordig hoger in het vaandel staat bij veel mensen, houden zij zich bezig met alarmsystemen die op hun huidige deurkozijnen passen. Het makkelijkste is om dit bij de bouw van het huis te doen, maar helaas is een eigen huis bouwen slechts voor weinigen weggelegd. Wel hebben veel mensen de mogelijkheid eigen meubels te ontwerpen of samen te stellen. Wanneer dit wordt gedaan kunnen mooie of bijzondere handgrepen net de touch geven waar u naar op zoek bent. Houdt er wel rekening mee dat wanneer u verbeteringen in uw huis doorvoert, zoals mooie handgrepen op uw kasten, dat u ook aan de veiligheid van uw huis denkt. Deze mooie verbeteringen aan uw huis maken uw huis namelijk ook weer aantrekkelijker voor dieven en inbrekers. 

 

Wat zijn deurposten?

Deurposten zijn een essentieel onderdeel van een deur. De deuren worden er namelijk met hun scharnieren aan opgehangen. Deurposten houden de zwaarte van de deur vast; deurposten zijn verticale delen van het deurkozijn die ervoor zorgen dat de deur goed aansluit. In bijna alle deurposten zit een soort haak of nachtschoot waarmee u uw deuren op slot kunt doen. Of u nu van plan bent om de nieuwste design deuren te kopen of toch voor een simpeler model gaat, deuren kunnen afsluiten is altijd een essentieel onderdeel. Voornamelijk voor de veiligheid van uw huis en voor de veiligheid van de inwonende is dit erg belangrijk. 

 

Het belang van deurbeveiliging

Aangezien de deurpost de plaats is waar de deur in past en vast zit, moeten deze stevig zijn. Ze zijn essentieel met betrekking tot de stevigheid van de deurafdichting en ook de algemene veiligheid van de deur. Er zijn een paar variëteiten van de deurpost die je kunt kiezen.  Van de gekerfde deurpost tot vlakke en split deurpost, elk type heeft andere eigenschappen als het gaat over ontwerp en functionaliteit. De gekerfde deurpost is fantastisch voor kleinere frames en hebben gesneden sleuven. Hierdoor kunnen de gipsplaten rechttoe rechtaan schar in de deurpost voor een beschermde en schone opening staan. Uiteindelijk ga je je nog bezighouden met welke handgrepen er nu het beste bij deze deurpost passen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden te overwegen. Zo zijn er metalen handgrepen, terwijl anderen juist weer hout prefereren.