Adviesportaal
Image default
Woningen

Gemakkelijk een verstopt riool voorkomen doe je zo!

Gemakkelijk een verstopt riool voorkomen doe je zo!

Een verstopt riool is iets wat je beter kunt voorkomen, want je weet wat ze zeggen voorkomen is beter dan genezen. In dit geval is dat zeker niet minder waar aangezien een verstopte goot voor nog grotere problemen kan zorgen dan een opstopping. In deze kleine blog kom je te weten wat je kunt doen im dit soort problemen te voorkomen maar ook welke loodgieters voor jou dit probleem kunnen oplossen.

De beste manieren om een opstopping te voorkomen

Om de zo veel tijd je goot schoonmaken is handig als je niet een verstopping wilt krijgen. De beste manier om dit te doen is door bakingsoda met een liter heet water er doorheen te gooien. Door dit te doen worden vettige restjes in de leiding opgelost en er geen obstructie door vet kan ontstaan. Een obstructie kan ook ontstaan door kalkaanslag, om dit te verhelpen moet je een halve liter azijn met een pakje bakingsoda te mengen in een emmer en dit vervolgens je leidingen door te gieten. Dit moet even een nacht inweken en de volgende ochtend giet je een liter heet water er doorheen en klaar is kees. Door het mixen van bakingsoda en azijn ontstaat er een chemische reactie wat kalkaanslagen en kalkresten oplost. Dit zijn de 2 grootste boosdoeners als we het hebben over een verstopte riolering, als je dit dus om de zoveel tijd doet verklein je de kans op een opstopping. Ook kan het probleem in een putje of sifon zitten. Het is dus handig om deze om de zoveel tijd even te legen.

Vakkundig reinigen

Alle kleine verstoppingen in je appartement kun je vaak zelf voorkomen als je deze adviesen om de zoveel tijd uitvoert, heb je pech en zit het dieper in je riool of leiding dan ben je beter af als je een specialist het probleem laat oplossen. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van de professionals bij Regioriool Rotterdam. Het team van Regioriool heeft vele jaren ervaring waardoor ze elk probleem dat met een riool te maken heeft op kunnen lossen. Bovendien ben je ook verzekerd van een topservice garantie omdat zij al meer duizenden klanten hebben geholpen en elke situatie die u maar kunt bedenken hebben meegemaakt als het gaat om een verstopte afvoer gaat. De snelste en beste service staan bij Regioriool garant dus twijfel niet bij het kiezen van een specialist op het gebied van de riolering!

https://regioriool.nl/