Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Zonder ontspanning , geen succes

Je kent vast wel een aantal mensen die heel succesvol zijn in de dingen die ze doen. Succes is niet iets dat je zomaar aan komt waaien, vaak moet je daar best veel voor doen en komt daar meer bij kijken dan dat je zou denken. Als je eenmaal succesvol bent wil je dat natuurlijk ook nog blijven. Dit kan enige vorm van druk of stress met zich meebrengen. Maar de boog kan toch niet altijd maar gespannen zijn? Ook niet als je succesvol bent toch? In deze blog lees je meer over succes en ontspanning. 

 

Hoe ontspan je als je succesvol bent?

Wanneer je een druk bestaan hebt en succesvol bent is het fijn als je brein in balans is. Om je brein in balans te krijgen is het noodzakelijk om ook geregeld even iets dat ontspant te gaan doen te gaan doen. Wat voor iemand ontspannend is kan per persoon verschillen. 

De ene persoon wordt ontspannen van een heerlijke wandeling door de natuur, een ander gaat weer sporten, weer een ander trekt zich terug en gaat mediteren of doet aan Yoga. Er is geen goed of fout als het gaat om een manier om te ontspannen. Kies hierbij de manier die het best bij jou als persoon past. 

 

Hulp bij ontspanning

Als je het moeilijk vindt om te ontspannen en je merkt dat je daarbij helemaal vast loopt, zou je daar ook hulp bij in kunnen schakelen. Bij Personne.nl zou je deze hulp kunnen vinden. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van succesvolle ondernemers die het lastig vinden om de balans te vinden tussen werk en ontspanning. 

 

In de vorm van diverse trainingen die zij aanbieden worden deze ondernemers bewust gemaakt van een gezonde balans tussen werk en ontspanning. Zonder ontspanning heb je geen succes, want als de boog alleen maar gespannen staat kan het ook zijn dat deze overspannen raakt, wat weer gevolgen zou kunnen hebben voor het succes dat je hebt opgebouwd. 

 

Wanneer je aan de bel moet trekken

Als ondernemer ben je eigenlijk altijd wel bezig, want je wil succesvol blijven in hetgeen je succesvol bent. Maar vaak komt er toch een moment waarop je gaat merken dat alles wat meer stroef gaat verlopen. Je bedrijf draait prima, maar jij staat stil. Best een groot contrast, waarom je bedrijf op de rit, maar jezelf niet?  

Door hier samen naar te gaan kijken en je bewust te worden van onderliggende oorzaken kan je al een heel eind komen Vaak is het zo dat er een leegte is, maar die leegte is er dan wel, maar je voelt je niet ongelukkig. Maar hoe kan je dan die leegte opvullen? Dit heeft alles te maken met de balans tussen spanning en ontspanning.  

Wanneer je deze twee in balans hebt zal je al snel gaan merken dat die leegte plaats gaat maken voor een nieuwe bron van energie waar je weer nieuwe energie uit kan tappen. De frustratie die je voelde ebt dan langzaam weg.