Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Welk interieurfolie kun je gebruiken voor je keuken?

Er komt een moment waarop je een keuze moet maken:

– keuken vervangen

– keuken renoveren

 

keuken wrappen

 

Wat ga jij doen? Vaak hangt je keuze af van de totaalprijs. Een nieuwe keuken aanschaffen is namelijk erg prijzig. Wij hebben daarom een beter advies: Ga je keuken renoveren! Na een renovatie ziet je keuken er vaak weer als nieuw uit. Maar het kost je veel minder dan dat je een compleet nieuwe keuken aankoopt.

Keuken renovatie hoe doe je dat?

Het renoveren van je keuken kun je met verf doen. Maar als je interieurfolie koopt, zul je zien dat je nog een veel mooier effect krijgt. Verf is namelijk alleen in effen kleuren verkrijgbaar. Zelfklevend folie is dat niet! Je hebt keuze uit diverse kleurenfolie, maar nog leuker is het misschien om je keuken te wrappen met marmer folie of plakfolie met houtprintje. Zo krijgt jouw keuken die natuurlijke uitstraling en lijkt het net alsof jij een compleet nieuwe houten keuken hebt aangeschaft.

Welk interieurfolie gebruiken voor keuken?

Welk interieurfolie je moet gebruiken om je keuken te wrappen is aan jou natuurlijk. Wel kunnen we je hierin advies geven. Die goedkope plakfolie van de bouwmarkt zouden wij voor dit project afraden. Dat is leuk voor het pimpen van een kastje of lade, maar niet voor het serieuze werk: Het opknappen van je keuken! In een keuken wordt veel gewerkt. Dus je hebt echt een duurzaam decoratiefolie nodig. Wij vinden Coverstyl bijvoorbeeld heel erg goed. Ook het premium interieurfolie dat bij Plakfoliewebshop wordt verkocht is erg goed. Dit zelfkleeffolie is namelijk wat dikker dan die goedkope rolletjes van de bouwmarkten. Het is niet alleen dat het materiaal dikker is hoor. Een ander belangrijk punt is dat het behoorlijk krasvrij blijft. En dat is natuurlijk wel een must voor in je keuken. Daarnaast is dit folie geschikt voor wrappen. Met behulp van een fohn of warmtebron kun je makkelijk hoekjes en zelfs rondingen beplakken zonder dat er luchtbellen of overtollig plakplastic is. Je kunt hiermee dus heel professioneel mee plakken en dat alles, terwijl jij zelf misschien een leek in plakwerk bent. Het is niet echt moeilijk. Wel vergt het enig geduld en precisie van jouw kant.

Wat zijn de kleuren mogelijkheden?

Qua kleuren kun je bijvoorbeeld voor hoogglans wit of zwart kiezen. Al zien we dat matte kleuren ook weer flink in opkomst zijn. Wil je geen effenkleur in je woonkeuken? Kies dan voor een decoratiefolie met print! Er is zoveel mogelijk! We noemen er een paar:

– Marmer

– Hout

– Cortenstaal

– Steen

– Tegeltjes

Ja en dan moet je je bedenken dat in elke categorie die wij benoemen vaak veel keuze is. Zo kun je marmer kleeffolie indelen in wit, zwart, gebruineerd en beige. Hout in essen, eiken, beuken en alles wat daar tussen zit. Steen kan varieren van onbehandelde muren, tot aan betonlook. En tegeltjes die kun je krijgen in varianten met grote witte tegels, tot aan delftsblauwe kleine tegeltjes. Combinaties van diverse folies zijn ook aan te raden. Je gaat namelijk geen tegels op je koelkast plakken. Hierop kun je bijvoorbeeld voor een marmer of houtprintje kiezen. En de muur, de wand achter je keukenblok, die kun je dan voorzien van een tegelfolie.

Plakt folie overal op?

Nee, folie plakt zeker niet over al. Als eerst moet die ondergrond glad zijn. Dat is heel belangrijk. Ten tweede moet die ondergrond geschikt zijn. Een onbehandelde houtsoort? Nee daar kleeft niets aan vast. die moet je eerst behandelen met een primer. Ook een ondergrond die vettig aanvoelt of waar veel stof op zit, moet je eerst reinigen. Je moet het vergelijken met het opplakken van een sticker. Die blijft ook niet op een vettig aanrechtblad plakken. Zorg dus voor een schone oppervlakte. En volg de gebruiksaanwijzing goed op als je met je klus gaat beginnen. Zo kan er niets mis gaan en heb jij straks voor een prikkie, een keuken die er weer gloednieuw uit ziet en die er weer jaren tegen kan.