Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Snel en gemakkelijk een verhuurhypotheek afsluiten

Bent u zich aan het verdiepen in de mogelijkheden van een leuke verhuurhypotheek? Heeft u onlangs iets gelezen over het afsluiten van een verhuurhypotheek? Of is er iemand in uw omgeving die u gewezen heeft op het bestaan van de verhuurhypotheek? Op welke manier u ook achter het bestaan van de verhuurhypotheek bent gekomen, het heeft uw interesse gewekt. Maar wat is een verhuurhypotheek nou eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet u rekening mee houden? En waar kunt u de verhuurhypotheek afsluiten? Lees u goed in alvorens u ergens een verhuurhypotheek afsluit. Weet welke overeenkomst u aangaat.

Wat is een verhuurhypotheek precies?

Dat een verhuurhypotheek iets met een pand en huur te maken heeft, zullen veel mensen wel weten. Maar wat een verhuurhypotheek exact inhoudt, weten veel mensen niet. Wanneer u een huis gaat kopen, doet u dat doorgaans met behulp van een lening bij de bank. Een hypotheek is dus een lening van de bank om uw huis te kunnen financieren. Een verhuurhypotheek is een lening van de bank om een pand te kunnen kopen welke u gaat verhuren. U sluit dus een hypotheek af met het oog het pand te gaan verhuren. Dit in tegenstelling tot een normale hypotheek waar het huis voor eigen gebruik is.

Een verhuurhypotheek als goede investering

U vraagt zich wellicht af waarom u een verhuurhypotheek zou moeten afsluiten. Het antwoord hierop is simpel, namelijk: u moet het zien als investeren. Tegenwoordig ontvangt u nauwelijks tot geen rente meer over uw spaartegoeden. Zonde als u een mooi vermogen heeft opgebouwd. U wilt dit vermogen graag laten groeien. Een manier om dit te doen, is door te investeren in vastgoed. Het kopen en vervolgens verhuren van een pand met behulp van een verhuurhypotheek is hier een goed voorbeeld van. Lees u goed in en ontdek wat de mogelijkheden van een verhuurhypotheek voor u zijn.