Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Kosten tuin egaliseren

Omdat er met betrekking tot de kosten voor het egaliseren van een tuin veel vragen zijn hebben wij een pagina met als titel kosten tuin egaliseren aangemaakt. Bij die vragen kunt u denken aan bijvoorbeeld: wat zijn de kosten per uur voor het egaliseren van een tuin? Wat zijn de kosten per m2 voor het egaliseren van een tuin en wat zijn de gemiddelde totale kosten voor het egaliseren van een tuin? Om op die vragen antwoord te kunnen geven is het belangrijk om te weten welke factoren invloed op de prijs hebben of kunnen hebben. Daarbij is het belangrijk om te weten hoe sterk die invloed is. Hieronder zullen wij dan ook alle beschikbare informatie met betrekking tot de kosten voor het egaliseren van een tuin met u delen.

De grootte van de tuin speelt een rol bij de hoogte van de kosten voor het egaliseren van een tuin

Bij het egaliseren van een tuin zijn vooral de afmetingen bepalend voor de hoogte van de kosten. Een grote tuin van 400 m2 egaliseren is dan ook een stuk duurder dan het egaliseren van een tuin met een afmeting van 40 m2. Dat houdt overigens niet in dat de prijs voor het egaliseren van een tuin van 400 m2 tien keer zo duur is dan voor het egaliseren van een tuin van 40 m2. De prijs zal namelijk relatief gezien afnemen naar mate de grootte van de tuin toeneemt.

Een lege tuin egaliseren is goedkoper

Vaak is het de wens om een tuin te egaliseren omdat er een nieuwe tuin moet worden aangelegd. Kortom, de oude tuin wordt vervangen voor een compleet nieuwe tuin. In dat geval zal de tuin eerst leeggehaald moeten worden. Alles zal uit de oude tuin verwijderd moeten worden. Er mag niets meer in de tuin achterblijven. Het leeghalen van een oude tuin is vaak een flinke klus. Denk daarbij aan het verwijderen van de bestrating, de beplanten, bomen, het gazon, tuinpaden en eventueel de erfafscheiding. Het is een klus die u kunt uitbesteden of zelf kan uitvoeren. Om flink wat kosten te besparen raden wij het aan om zelf de tuin leeg te halen. Die kostenbesparing kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Kortom, een lege tuin egaliseren is goedkoper dan een tuin egaliseren die nog leeggehaald moet worden.

Het uurtarief is bij het egaliseren van een tuin ook bepalend voor de kosten

Vanzelfsprekend is ook het uurtarief van een ingehuurd bedrijf bepalend voor de hoogte van de kosten. Er zijn bedrijven die voor een zeer lage prijs uw tuin kunnen egaliseren en er zijn bedrijven die een te hoog tarief hanteren. Prijzen verschillen nou eenmaal. Omdat veel stratenmakers het in de wintermaanden minder druk hebben dan in het voorjaar, de zomer en het najaar hanteren veel bedrijven in hun laagseizoen een lager uurtarief. Het is kostentechnisch gezien dan ook aan te raden om uw tuin bijvoorbeeld aan het einde van de winter te laten egaliseren.

Het loont om de prijzen te vergelijken wanneer u uw tuin wilt egaliseren

Wanneer u uw tuin wilt egaliseren en de klus wilt uitbesteden aan een hoveniersbedrijf of stratenmaker dan loont het om de prijzen te vergelijken. Dat kunt u doen door bij verschillende bedrijven een offerteaanvraag in te dienen. Zorg daarbij altijd voor een heldere aanvraag. Hoe beter u uw aanvraag kunt formuleren des te beter de bedrijven de kosten kunnen berekenen. Geef daarom altijd aan of de tuin kaal opgeleverd kan worden. Indien de tuin nog niet leeg is geef dan aan of u de tuin zelf leeg gaat halen of dat u dat aan het bedrijf over wilt laten. Vermeld uiteraard wat de grootte van uw tuin is en of uw tuin via een achterom, hek of poort te bereiken is. Op basis van al die informatie kunnen de bedrijven een offerte opmaken. U kunt die offertes naast elkaar leggen en op die manier zelf zien dat het vergelijken van prijzen loont.