Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je je slaapkamer in?

Je slaapkamer is de kamer waar je misschien wel het meeste tijd in door gaat brengen en is ook de kamer die jou als persoon het meest weerspiegelt. Ondanks dat het eigenlijk vooral neerkomt op wat jij in je kamer wilt, zijn er toch wel een paar tips voor hoe je kan beginnen.

 

De muren van je slaapkamer zijn goed op te vullen met dingen die jij mooi vindt. Als je wat jonger bent zullen het vaak voornamelijk posters zijn, maar naarmate je ouder wordt, wordt het misschien interessanter om foto’s, kunstwerken en misschien toch wel posters in te lijsten en dan aan de wand te hangen. Zo ziet de muur er over het algemeen toch wat netter uit en verleng je de levensduur van je foto’s en je posters maar ziet het er toch wat netter uit.

 

De kleuren die je gebruikt in je slaapkamer zijn ook belangrijk. Natuurlijk hangt het voornamelijk af van je smaak, maar het is vaak toch beter om niet al te felle en gesatureerde kleuren te gebruiken in je slaapkamer, omdat je er ook in moet slapen. Daarom is het aan te raden om de muren in wit of lichtblauw of een soortgelijke kleur te schilderen en dan je eigen touch te geven door bijvoorbeeld sierkussens of een tapijt te plaatsen met kleuren die matchen maar toch wel iets spicier zijn. 

 

Natuurlijk daglicht naar binnen laten is heel erg belangrijk. Het geeft je kamer een natuurlijkere atmosfeer en natuurlijk licht is minder zwaar voor op je ogen. Als je niet veel natuurlijk licht vangt is het des te belangrijker om dat licht niet te bedekken.

 

Het plafond is ook een belangrijk deel van de kamer. Als je overdag bezig bent zal je niet zoveel omhoog kijken en valt het plafond vast niet op, maar als je ‘s nachts op bed ligt en omhoog kijkt valt het plafond veel meer op, dus het is het ook waard om wat aandacht aan je plafond te besteden.

 

https://www.nouvez.nl/