Adviesportaal
Image default
Banen en opleidingen

BHV cursus

BHV cursussen zijn bittere noodzaak voor veilige werkplekken
BHV’ers, oftewel bedrijfshulpverleners, dienen in elk Nederlands bedrijf aanwezig te zijn. Dat schrijft de wet namelijk voor. Een BHV zorgt er bijvoorbeeld voor dat eerste hulp bij ongevallen wordt verleend en is in staat om beginnende branden te blussen. Daarnaast beschikt hij over afdoende kennis om bedrijfsgebouwen- of terreinen op een veilige manier te ontruimen. Is er bij u op de werkvloer op dit moment nog geen officieel gecertificeerde BHV aanwezig, dan kan Arehbo.nl u van dienst zijn. Regelmatig organiseren we in ons bedrijfspand in Ede uitgebreide BHV cursussen, waarbij we de cursisten kennis laten maken met alle facetten waar een BHV mee te maken kan krijgen.

Het verloop van de BHV cursus
Een BHV cursus bij AREHBO wordt opgedeeld in 4 dagdelen en vindt meestal overdag plaats. U wordt opgeleid door ervaren docenten die zowel middels theorie- en praktijkvoorbeelden alsook praktische oefeningen de kennis aan de cursisten over zullen dragen. U leert onder meer hoe u levensreddende handelingen kunt verrichten, waarbij ook het toepassen van reanimatie en het gebruik van een AED aan bod komt. Daarnaast wordt effectieve bestrijding van beginnende branden behandeld en leert u hoe u het beste een gebouw kunt ontruimen terwijl u daarbij goed contact houdt met andere BHV’ers. De cursus wordt met een theoretisch examen afgesloten, waarna geslaagde cursisten een AREHBO of NIBHV certificaat in ontvangst kunnen nemen.

Jaarlijks herhaaltraject
Als er lange tijd geen calamiteiten in een bedrijf plaatsvinden is de kans groot dat de parate kennis van de gevolgde BHV cursus langzaam maar zeker vervaagt. Het is daarom zonder meer verstandig om jaarlijks een herhaaltraject bij AREHBO te doorlopen om op die manier in het bezit te kunnen komen van een herhalingscertificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat u als werkgever bij eventueel opdoemende problemen in de nabije toekomst altijd juridisch aan kunt tonen dat de parate kennis van uw BHV(‘s) er niet mede debet aan is.