Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je plakfolie het beste plakken?

 

Wil jij enkele details in je woning beplakken, maar weet je niet precies hoe je plakfolie moet plakken? Lees dan dit schrijfwerk waarin wij je precies vertellen hoe je plakfolie het beste kunt plakken.

Plakfolie plakken

Plakfolie gebruiken we voor meubels en ramen. Voor meubels gebruiken we niet transparant folie, voor ramen gebruiken we raamfolie dat licht doorlaat. Plak niet zomaar interieurfolie op je ramen, want dat is niet mooi. Wil je folie voor je ramen? Kies dan specifiek voor raamfolie, dan zit je altijd goed. Je plakfolie wil je natuurlijk niet met bubbels, luchtbellen en lelijke strepen aanbrengen. Met deze tips zal het zeker goed komen.

Handleiding plakfolie plakken

Om plakfolie goed aan te brengen start je met het opmeten van je meubel. Deze afmetingen teken je af op de achterkant van je folie. Meestal zit erop de achterkant een papier. Hier kun je dus gemakkelijk met een potlood de maten aangeven. Daarna knip of snij je het folie op maat. Wij raden aan om dit te snijden. Aangezien je met de schaar nooit hele strakke rechte lijnen kunt knippen. Dit kan met een mesje natuurlijk wel.

Nu je alles op maat hebt gesneden moet het papier van het folie af. Maar voordat we dat doen, gaan we eerst het meubel goed schoonmaken. Nadat je dit hebt schoongemaakt, maak je het opnieuw goed nat. Daarna haal je het papier van 1 hoekje eraf en leg je dit hoekje op het hoekje van je meubel dat je wilt gaan plakken. Vervolgens trek je langszaam de rest van het papier eraf en laat je het folie op je meubel vallen. Omdat het meubel nat is, werkt de plaklaag nog niet en kun je nog met het folie schuiven. Als deze eenmaal naar wens op je tafel of meubel ligt kun je deze met een speciaal rakeltje het folie gladstrijken. Als je het water en de luchtbellen hebt weggestreken is de klus geklaard en kun je beginnen met je volgende project in je woning.

https://www.raamfolieonline.nl/