Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

De eiken vloer, een upgrade voor ieder huishouden!

Tot vorige week hadden wij in ons appartement nog een vinylen vloer, na lang getwijfel en vele discussies zijn we toch overgestapt op een eiken vloer.

Mijn vriendin en ik hebben sinds 2011 een appartement in Utrecht, om wat kosten te besparen hadden wij er toentertijd voor gekozen om een vinylen vloer te plaatsen. In onze ogen was dit goedkoop, makkelijk schoon te maken en niet gevoelig voor vlekken, ideaal dus. Een maand geleden liepen we samen eens naar binnen bij Bax Houthandel, hier liepen we rond in de showroom en ons oog viel op wat mooi afgewerkte vloeren van hout, een houten vloer, walnoten vloer, maar ook een eiken vloer.

Wat maakt de eiken vloer zo uniek?

Wij hebben bij ons bezoek aan Bax Houthandel veel verschillende vloeren bekeken, echter sprong de eiken vloer er ver bovenuit. De eiken vloer in de showroom straalt kwaliteit en schoonheid uit, wij zagen een gerookte eiken vloer. Deze vonden wij beiden prachtig, doordat de kleur niet egaal is zorgt het ervoor dat de huiskamer een stuk knusser wordt en er minder meubels of schilderijen nodig zijn om gezelligheid te brengen. We zagen dus ook nog vloeren van andere materialen hout, maar deze hadden al snel een beetje goedkope uitstraling, de eiken vloer had dat dus niet en het mooie aan het verhaal is dat de prijs een minimaal verschil heeft. De adviseur van Bax Houthandel was hier ook erg om verbaasd en wist hier geen goede reden voor te bedenken, voor ons een kans dus!

De montage van de eiken vloer

Beiden keken we niet uit naar het moment dat de eiken vloer gemonteerd zou worden, wij verwachten dat dit lang zou duren en veel kabaal met zich mee zou brengen. Echter bewezen de monteurs van Bax Houthandel het tegendeel, de klus was in een ochtend alweer klaar en ze hielden ons zelfs met het terugzetten van alle meubels op de oorspronkelijke plaatsen. Mijn vriendin en ik zijn dus erg tevreden over zowel de service van Bax Houthandel en de eiken vloer die nu al een week in ons appartement ligt.