Adviesportaal
Image default
Woningen

De noodzaak van goede inbraakpreventie

Inbraakpreventie is iets waarvan iedereen blij mag zijn dat het bestaat. Onder inbraakpreventie vallen dingen als beveiligingssystemen, maar ook goede sloten zijn onderdeel van inbraakpreventie. Al deze dingen geven jou als bewoner van een huis, of als eigenaar van een pand een veilig gevoel. Logisch, daar is het voor bedoeld. Het zal inbrekers vaak al afschrikken als zij inbraakpreventie zien.

Voor de inbrekers die niet worden afgeschrikt, zal het nog erg lastig worden het huis binnen te komen. Daar is de inbraakpreventie ook voor. Het zal in een aantal gevallen de inbrekers niet buiten kunnen houden, maar als de inbreker binnen is, zal het alarm hem wel signaleren. Als je het alarm hebt laten doorschakelen naar de meldkamer, zal je gebeld worden en/of wordt de politie ingeschakeld. Zo kan de inbreker het als nog wel vergeten.

Inbraakpreventie is er niet altijd geweest. Veel mensen hebben ook nog niet heel erg veel maatregelen genomen tegen inbraak. Er wordt namelijk vaak gedacht: dat gebeurt mij toch niet! Helaas zullen veel mensen wel eens een keer in hun leven een inbraak meemaken. 

Met inbraakpreventie verklein je deze kans wel aanzienlijk. Het is ook echt wel belangrijk om inbraakpreventie aan te schaffen. Al zorg je alleen maar voor nieuwe, betere sloten. Betere sloten helpen namelijk ook vaak tegen inbraak. Een nieuw slot kan zomaar het verschil zijn tussen een inbreker die binnen komt, of een inbreker die buiten blijft.

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten veiligheidsbeslag. Deze zorgen er vooral voor dat de inbreker uw slot niet kan forceren. Wat dus betekent dat hij door het slot te forceren niet binnen kan komen. Hier gaat dan al een deel van de plannen van de meeste inbrekers. Ook zijn er tegenwoordig driepuntssloten verkrijgbaar. Deze sluiten je deur op drie punten tegelijk af. Drie keer zo veilig! VOor meer informatie over de juiste inbraakbeveiliging sloten neem je binnen Gelderland contact op met slotenmaker Arnhem of slotenmaker Apeldoorn.