Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

De belangrijkste vijverbenodigdheden

Een vijver geeft een bepaalde sfeer aan je tuin die moeilijk te weerstaan is. Een vijver kan een atmosfeer creëren als geen ander en het is dus logisch dat je er een aan wilt leggen. Als je hebt besloten om daarmee aan de gang te gaan, moet je wel rekening houden met een paar dingen die gedaan moeten worden. Om je een beetje op weg te helpen, worden er hier enkele vijverbenodigdheden geplaatst om jou een beetje op weg te helpen. 

 

Een van de belangrijkste dingen om aan te denken bij het aanleggen van een vijver is het aanschaffen en installeren van de vijverpomp en de leidingen. Een vijverpomp wordt gebruikt om nieuw water aan te voeren en oud water af te voeren. Dit is belangrijk, omdat er in een vijver continu verscheidene natuurlijke afbraakprocessen plaatsvinden, die als product schadelijke stoffen hebben. Bij dergelijke afbraakprocessen kunnen er stoffen zoals methaangas en zwavelgassen vrijkomen, die schadelijk en zelfs dodelijk kunnen zijn voor de andere organismen in de vijver. Deze stoffen worden ook weggepompt door de waterpomp. Voor de leidingen is het ook belangrijk om erover na te denken waar je ze aan gaat leggen en hoe je ze weg gaat werken, omdat het natuurlijk niet zo mooi is om ze overal openlijk te laten liggen.

 

Om de vijverpomp te steunen en om grotere brokstukken uit het water te verwijderen is het handig om een vijverfilter te plaatsen. Een vijverfilter zorgt er net zoals de vijverpomp voor dat het water schoon blijft. Een vijverfilter is van cruciaal belang voor het op peil houden van het zuurstofgehalte in de vijver, omdat de kans dat er de kans is dat er zonder een vijverfilter algen gaan groeien in het water. Dit heeft als gevolg dat deze algen zuurstof gaan onttrekken aan de overige organismen in het water, wat ze langzaam doet stikken.

 

Deze twee stukken machinerie zijn het belangrijkst als het aankomt op vijverbenodigdheden. Naast deze twee machines zijn de benodigdheden niet heel cruciaal meer. 

 

https://www.waterpomp.be/