Adviesportaal
Image default
Vervoer en transport

Hoe zet je een rolsteiger in elkaar?

Een rolsteiger kan voor een ieder wel eens heel goed van pas komen. Om bij een hoog plafond te komen of misschien om de gevel eens flink onder handen te nemen. Voor dit soort klussen is een rolsteiger enorm handig. Ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten en makkelijk te verplaatsen. Maar vooraf is het goed om te weten hoe je zo’n rolsteiger nou in elkaar zet en waar je dan precies op moet letten.

Het doeleinde bepalen

Allereerst is het goed om te bedenken waar je een rolsteiger wil gebruiken en of het de juiste keuze is voor de klus. Rolsteigers kan je zowel binnen als buiten gebruiken, waar het meestal de juiste keuze zal zijn. Nadat je weet dat een rolsteiger voor jou de beste keuze is, dan is het zaak om te kijken hoe hoog de rolsteiger zou moeten worden. Dit bepaalt namelijk hoeveel delen er nodig zijn om de hoogte in te bouwen. Als laatste kan het in geval van verschillende hoogtes, bijvoorbeeld bij het renoveren van gevels, handig zijn om meerdere niveaus te creëren. Hierbij kies je hoeveel platformen je nodig hebt.

Hoe bouw je een rolsteiger op?

Een rolsteiger bestaat uit een aantal standaard onderdelen. De aantallen kunnen variëren, afhankelijk van hoe groot de rolsteiger moet worden. Elke rolsteiger gebruikt opbouwframes. Deze bevinden zich aan de zijkanten en kunnen telkens op elkaar worden geplaatst. Beide zijkanten worden voorzien van wielen, zodat de rolsteiger kan worden verreden. De zijkanten worden vervolgens onderling verbonden door horizontale en diagonale schoren. De horizontale schoor zorgt voor de verbinding. En de diagonale schoor vooral voor de stevigheid van de steiger. Dit voorkomt dat de steiger schuin kan gaan staan. Vervolgens heb je een of meerdere platformen nodig, waarop je kan werken en gebruik je speciale leuningframes of extra horizontale schoren om een leuning te creëren ter veiligheid. Je kan, indien nodig, twee stabilisatorstangen toevoegen. Deze worden geplaatst op twee hoeken om te voorkomen dat de steiger bijvoorbeeld van de gevel weg valt. Hierna bouw je door op het volgende niveau, tot de gewenste hoogte is bereikt.

Steiger van rolsteiger.net

Ben jij na deze informatie op zoek naar een steiger van rolsteiger.net? Kijk dan eens een kijkje op de website van rolsteiger.net. Deze professionals leveren hoogkwalitatieve steigers, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat.