Adviesportaal
Image default
Verbouwen

Hoe u het uiterlijk van de voorkant van uw huis kunt verbeteren

Hoe zou jij de voorkant van je huis willen opfleuren? U kunt hierbij beginnen met zelf u gevel renoveren, of als u het niet zelf wilt doen, kunt u een bedrijf inhuren voor gevelrenovatie. Woont u in den haag kunt u bijvoorbeeld goede gevelrenovatie Den Haag opzoeken en een bedrijf contacten om het voor u te doen.

Het heeft niet alleen een aantrekkingskracht, maar het maakt het ook een genot om thuis te komen, en het maakt het in geval van verkopen ook vele malen makkelijker. Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Renovatie van de gevel

Reinigen, hakken en voegen zijn de hoofdzaken die horen bij gevelrenovatie. De huidige voeg moet eerst worden verwijderd. Nieuwe voeg wordt aangebracht na het verwijderen van de huidige voeg, in de gleuf die ongeveer een vinger dik moet zijn.

Daarna wordt het glad gestreken en de gevels worden gewassen met minerale was (dit is water gemengd met een mineraal). Het beste is om de gevels op het einde te impregneren zodat ze voor langere tijd netjes schoon kunnen blijven. Na al deze stappen doorlopen te hebben is de gevel weer zo goed als nieuw. Het is grondig gereinigd, voorzien van nieuw voegwerk en bedekt met een impregneermiddel om zeker te zijn dat het weer minstens 30 jaar meegaat.

Impregneren

Na reiniging wordt vrijwel altijd geadviseerd een gevel te impregneren, waardoor deze weerbestendig wordt. Als een gevel op de juiste manier geïmpregneerd is, wordt deze op den duur waterafstotend, waardoor vocht van buitenaf, zoals neerslag, niet de gevel binnendringt, maar vocht van binnenuit de gevel als damp weer naar buiten gaat. Als je het nat maakt, lopen de druppels gewoon van de gevel af. Doordat het water niet door de gevel wordt opgenomen, is de kans kleiner dat deze opnieuw of vaker vuil wordt.