Adviesportaal
Image default
Verbouwen

De werkwijze bij een bouwkundige keuring

Wat is een goede werkwijze als een bouwkundige keuring moet worden uitgevoerd? In de eerste plaats ga je op zoek naar een bureau dat voldoet aan jouw wensen. Zo heb je er ook direct meer vertrouwen in als ze de keuring gaan doen. Neem direct contact op om een afspraak te maken. Als het om dit type keuring gaat, dan is het wel belangrijk om te zorgen dat er snel gehandeld wordt. De huizenmarkt is immers druk en je wilt niet naast een woning grijpen als dat niet nodig is. Snel werken is dus een voordeel.

Het doen van de inspectie

Het is belangrijk dat de bouwkundige keuring wel wordt gedaan zoals het hoort. Het is juist daarom belangrijk om een specialist in te schakelen. Die weet wat de richtlijnen zijn. Ook is het zo dat de inspecteur weet waar extra aandacht voor moet zijn. Een ander voordeel van het doen van de inspectie op deze wijze, is dat deze op professionele wijze wordt uitgewerkt. Je krijgt een duidelijk rapport met daarin de gebreken. Ook de kennis van de kosten die eraan verbonden zijn is van grote waarde. Dit is wat je nodig hebt.

Waarom is het nodig?

Het is belangrijk om te weten waar de bouwkundige keurig voor nodig is. Het is een manier om alle bouwkundige onderdelen goed in beeld te brengen. Het is goed om te weten of de installaties nog naar behoren werken. Ook wil je weten of de afwerking op orde is. Daarnaast wil je inzicht hebben in welke mankementen een pand en zijn installaties hebben. Op die manier kan je ervoor zorgen dat hier tijdig iets aan gedaan wordt. Dat is wel heel belangrijk. Omdat je de keuring onafhankelijk laat doen, weet je zeker dat de zaken goed op orde zijn.

Op welke punten wordt gelet?

Het is ook belangrijk om te weten op welke punten wordt gelet. Zo wordt gekeken naar de fundering. Ook de kelder en kruipruimte worden meegenomen. De constructie van de vloer wordt goed bestudeerd. Daarnaast wordt ook gekeken naar de dakconstructie. De trappen, het schilderwerk, de keuken en het sanitair worden ook allemaal niet vergeten. Aan de buitenzijde zijn bijvoorbeeld de gevel, de deuren en kozijnen en de beglazing van belang. Ook het hang- en sluitwerk speelt een rol. Alle installaties worden ook meegenomen, net als de goten en afvoer. Daarnaast kijkt de inspecteur naar bijgebouwen.

Alles in een rapport

De bevindingen van de bouwkundige keuring worden allemaal opgenomen in een rapport. De inzichten en resultaten die hierin worden opgenomen zijn gemakkelijk te gebruiken. Op die manier is te zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. Dat helpt je om een beslissing te nemen met betrekking tot het pand. Je weet waar de zwakke plekken zitten. Zo kom je dus ook niet voor een verrassing te staan. Het is altijd geruststellend wanneer dit op deze wijze wordt aangepakt. Het is wel zo fijn om te weten waar je alles precies op kunt aanpakken.

Meer info vind je op de website van Keuringshuis.