Adviesportaal
Image default
Sport

Welke steps zijn het beste voor lange afstanden?

Lees hier over Stepsonline, de speciaalzaak voor het aanschaffen van een step voor volwassenen. Een step is voordelig, steppen is een gezonde beweging, en er zijn meerdere modellen steps te koop. Lees hier over de verschillende modellen, met een accent op steps voor de lange afstand.

Kickbike race max 28/20

De snelheid druipt er vanaf als je de Kickbike Race Max 28/20 ziet. Een zilverkleurig aluminium frame met zwarte wielen en dito stuur. Zoals een echte racestep hoort te zijn met een groot voorwiel. Opvallend aan een step is dat deze in feite onverwoestbaar zijn. Wat kan er immers aan verslijten of stuk gaan? Dit maakt de Kickbike race max 28/20 voordelig op de lange termijn.

Kickbike Sport G4 oranje

Mocht je ruim vijfhonderd euro een te hoge investering vinden, voor nog geen vierhonderd heb je de Kickbike Sport G4 oranje. In feite is het grote verschil het frame, deze is van staal. Nu is bewezen dat op de vlakke weg gewicht niet zo’n rol speelt. In het grootste gedeelte van Nederland zul je amper merken dat het frame iets zwaarder is dan van de race max 28/20. De G4 oranje, die ook in andere kleuren leverbaar is, is daarom in Nederland een populair model.

Mibo Malaga

Qua aanschafprijs is de Mibo Malaga niet veel duurder dan de G4. Je kunt daarom de Mibo als een directe concurrent van de sport G4 beschouwen. Mocht je vrij lang zijn, dan is de Mibo het advies. Maar voor het overige is de Mibo evenals de Kickbike race max 28/20 en sport G4 die lichtlopende snelle step geschikt voor de lange afstand. Ondanks dat de Mibo niet specifiek een crossmodel is, heeft de step geen problemen met gravel- en bospaden.

Is een crossmodel step niet nog sportiever?

Het is een veelgestelde vraag, welke step is het beste voor mij? Het klopt dat de collectie steps erg groot is, en dat kiezen dan moeilijk is. Op de vraag, welke step past bij mij, adviseren wij van Stepsonline; kijk rond in je omgeving. Kenmerkend voor de provincie zijn asfaltwegen in het buitengebied, en bij de doorgaande wegen ligt er naast die provinciale weg een prachtig geasfalteerd fietspad. In dit geval, kies dan altijd voor grote wielen want daarmee leg je met een hoge snelheid lange afstanden af. Dus mocht je in de polder wonen, en de omschrijving van de infrastructuur herkennen, ga dan voor een racestep. Ga je steppen in de Limburgse heuvels dan speelt het gewicht van de step een rol, maar ga dan ook voor grote wielen. Ben je aangewezen op bos en duin, kies dan voor een crossmodel. Zeker als je de hond wil uitlaten met de step, wat een aanrader is, een crossmodel heeft een laag zwaartepunt daar val je niet snel mee. Een voorbeeld van een crossmodel step waar je de hond mee uit kan laten is de Yedoo. Een uiterst voordelige step die zeer duurzaam is, daar kun je mee crossen en de hond uitlaten. Vanwege de kleine wielen zal je met de Yedoo geen lange afstanden met een hoge snelheid afleggen.

Minder gangbare modellen, maar wel voordelig en praktisch

Naast een assortiment kindersteps heeft Stepsonline andere modellen. Als voorbeeld een step voor volwassen met een mandje aan het stuur. Deze worden o.a. ingezet in distributiecentra, die loodsen van honderden meters lang langs de snelweg. Met een step kan personeel zich sneller door de loods bewegen dan lopend. Een ander speciaal model is de opvouwbare step. Dan zijn er ook nog opties, als voorbeeld een bedrijfsstep met bandjes die geen strepen op de vloer achterlaten, deze worden weer ingezet in ziekenhuizen. Bekijk op de site ons veelzijdige aanbod steps voor kinderen en volwassenen. Zie de cross- en racesteps die je kan gebruiken voor de sport. Mocht je nog vragen hebben; leg dan contact met Stepsonline.

https://www.stepsonline.nl/