Adviesportaal
Image default
Sport

Welke behandeling is het best voor een tennisarm?

Een tennisarm is een blessure die vaak voorkomt. Als je hier last van hebt, dan is het belangrijk om de juiste behandeling tennisarm te vinden. Er zijn verschillende opties, maar fysiotherapie is meestal de beste keuze. In dit artikel vertellen we je meer over de behandeling van tennisarmen en waarom fysiotherapie zo goed werkt!

Wat is een tennis arm?

Tennisarm is eigenlijk geen medische term, maar wordt wel gebruikt om een blessure aan de elleboog te beschrijven. Deze blessure veroorzaakt pijn in je onderarm, pols en hand. Je tennisarm kun je behandelen met verschillende methodes, zoals fysiotherapie of massage. De beste behandeling is fysiotherapie, maar massage kan ook helpen!

Tennisarm komt het meest voor bij mensen die tennis spelen. Het wordt vaak veroorzaakt door te veel inspanning in de arm of tennisarm. Het is een vervelende blessure die behoorlijk wat genezingstijd nodig heeft.

Een tennisarm is eigenlijk een overbelastingsblessure. Deze blessure komt het meest voor bij tennisers, maar kan ook voorkomen bij andere sporters of mensen die veel werken met hun handen. De tennisarm wordt veroorzaakt door te veel verkeerde bewegingen of draaien van de pols of onderarm. Het tennisarmsyndroom kan behandeld worden door fysiotherapie, maar er zijn ook andere manieren om van de tennisarm af te komen!

Hoe herken je een tennisarm?

Het tennisarm-syndroom is een vervelende blessure. Als je tennis speelt, kun je hier last van krijgen. Het tennisarmsyndroom wordt vaak veroorzaakt door te veel inspanning in de arm of pols. Je kunt verschillende symptomen hebben, zoals pijn in je onderarm, pols en hand. Deze blessure kan behandeld worden met fysiotherapie of andere methodes. Als je last hebt van de tennisarm, is het belangrijk om de juiste behandeling te vinden. Fysiotherapie is meestal de beste keuze! Blijf vooral gewoon bewegen en juist niet zo min mogelijk doen. Hierdoor kun je juist nog langer met de blessure blijven lopen.