Adviesportaal
Image default
Sport

Personal trainer worden? Kies voor een NASM opleiding!

Heb je affiniteit met sporten en zou je van sport buiten je hobby ook je werk willen maken. Dan is een NASM opleiding echt iets voor jou, op deze manier maak je van je droom werkelijkheid en kun je zo snel mogelijk aan de slag als personal trainer. Wat heeft een NASM opleiding te bieden en waarom zou ik hiervoor kiezen? De voordelen van deze opleiding zijn in dit artikel toegelicht.

Wat is een NASM opleiding?

National Acadamy of Sports Medicine, dat is waar de letters NASM voor staan. NASM is een Amerikaanse aanbieder op het gebied van personal trainer opleidingen. Deze organisatie biedt een uniek trainingsconcept aan die al tijden wordt gekopieerd door veel verschillende opleiders van over de hele wereld. In de afgelopen 10 jaar heeft NASM al meer dan 190.000 personal trainers opgeleid en gecertificeerd. Met een NASM opleiding weet je dus zeker dat je goed zit en de juiste indruk achterlaat na afloop van een sollicitatiegesprek. Een vooropleiding is wel een vereiste, dit kan de fitnesstrainer A opleiding zijn, maar ook een gelijkwaardige opleiding is voldoende.

Wat leer ik op een NASM opleiding?

Op een NASM personal trainer opleiding wordt alle nodige kennis bijgebracht als het gaat om het geven van goede personal training en het juiste sportadvies. Zo leer je het doen van testen en metingen, het samenstellen van geïndividualiseerde programma’s. Deze opleiding biedt buiten deze zaken ook wat extra’s, zaken die je bij de reguliere fitnesstrainer opleidingen niet snel terugziet. Zo doe je kennis op over voeding, gedragsverandering, en hoe je een klantenkring opbouwt en je meer inkomsten genereert.

Het unieke trainingsconcept werkt aan de hand van het OPT-model. Alle aangeleerde trainingsvormen maken op een geïntegreerde manier onderdeel uit van een progressief systeem, een systeem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen.

fitness

Wat zijn de voordelen van een NASM opleiding?

Na afronding van een NASM opleiding beschik je over een breed scala aan vaardigheden. Al deze vaardigheden zullen van pas komen in de praktijk, op deze manier ben je goed voorbereid op het werkveld. Een NASM certificaat zijn internationaal erkend, op deze manier kun je je onderscheiden in de markt en dit brengt vanzelfsprekend voordelen met zich mee. Via Sport&People zijn de NASM opleiding door heel het land klassikaal te volgen, op deze manier is er altijd een opleiding bij jou in buurt, ook is het slagingspercentage boven de 80% en is de mogelijkheid tot verspreid betalen aanwezig.