Adviesportaal
Image default
Banen en opleidingen

Dit is hoe het is om procesoperator te worden

De procesoperator is de mens die de machine bedient. Dit is heel kort wat een procesoperator doet. Operators controleren de stappen in het proces en zorgen voor een goed eindproduct, samen met de machine. Je controleert de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt, en je grijpt in als dit nodig is. Het is jouw taak om de machine optimaal ingesteld zijn werk te laten doen en om te zorgen dat het gehele proces snel verloopt. Lees hier alles over procesoperator worden.

Procesoperators die bij bedrijven werkzaam zijn hebben een leuke en afwisselende baan. Het verdient ook nog eens goed en je hebt verantwoordelijkheid. Jij bent ook degene die controles uitvoert aan de machine en als het nodig is kleine reparaties uitvoert. Ook het onderhoud van de machines ligt in jouw handen. 

Je kunt procesoperator worden in elke fabriek die jou aanspreekt en waar het jou leuk lijkt om te werken. Iedere fabriek heeft zijn eigen sfeer. Het is aan jou om te kiezen welk product jou het meest aanspreekt om te maken en waar jij je helemaal in kan vinden. Je kunt kiezen om eerst via een uitzendbureau te werken om ervaring op te doen en om in een paar fabrieken te kijken wat er goed bij jou past. Je kunt op die manier goed bekijken waar jij je voor langere tijd wilt verbinden. Je doet op deze manier echt heel veel unieke ervaring op.

Het salaris van een procesoperator

Natuurlijk is het ook belangrijk wat je met jouw baan als procesoperator kunt verdienen. Dit ligt aan het niveau wat jij meebrengt. Je start met een salaris wat gemiddeld tussen de 2200 en 3800 euro bruto per maand ligt. Het is van verschillende factoren afhankelijk wat jouw salaris precies wordt. Natuurlijk wordt het salaris door kennis en ervaring en jouw opleidingsniveau bepaald. Je werkt in deze branche in ploegendiensten. Die krijg je ook nog uitbetaald per maand. 

Naarmate je meer ervaring krijgt en wellicht cursussen of opleidingen volgt naast je werk als procesoperator groeit het salaris met je mee. Soms heb je ook nog te maken met een dertiende maand en natuurlijk krijg je een keer per jaar vakantiegeld uitgekeerd. 

Detachering

Als je interesse hebt in deze leuke functie dan kun je je inschrijven bij een technisch uitzendbureau zoals Synsel. Zij doen al ruim tien jaar niets anders dan een leuke baan vinden voor elke technici. Het is voor bedrijven van belang om goed personeel te vinden. Synsel weet uit eigen ervaring dit juiste personeel voor veel bedrijven te vinden. Zij hebben het grootste netwerk van technici binnen de industriële automatisering, machinebouw en industrie. 

Het is de missie van dit uitzendbureau om zoveel mogelijk monteurs en engineers toegang te geven tot de beste banen. Ben jij op zoek naar een goede baan als procesoperator, of ben je benieuwd wat zij zoal voor jou kunnen doen, neem dan eens een kijkje op de site van dit leuke technische uitzendbureau.

https://synsel.nl/