Adviesportaal
Image default
Sport

Een prestigieus toernooi drukt zich uit in de kwaliteit van de sportbekers

Ieder sportief evenement heeft zijn eigen trofeeën waar de atleten om strijden. Soms gaat dat om sportbekers, soms bestellen ze medailles of wordt er een kampioensschaal uitgereikt. Het lijkt voor sommigen iets triviaals maar de kwaliteit van de prijzen die je uitreikt is daadwerkelijk van belang. Het is de prijs die met het winnende team op de foto gaat, die mensen zich herinneren omdat ze die in de krant hebben gezien. Denk dus niet te licht over de prijzen die je inkoopt.

Verschillende sportbekers bij grote toernooien

Of je nu naar de Serie A kijkt, de Bundesliga, de Premier League of de Eredivisie, het zijn allemaal grote kampioenschappen met bijbehorende prijzen. Een kampioensschaal kopen is dan ook geen overbodige luxe wanneer je jouw evenement op de kaart wilt zetten. Bij een toernooi dat jaarlijks terugkeert is het een goed idee om een wisselbeker te kopen.

Welke trofee je ook kiest, let goed op de kwaliteit! Die bepaalt de prijs en voor kwaliteit betaal je uiteraard maar dat is het meer dan waard. Een goedkope sportbeker valt meteen op omdat de ornamenten kitschy overkomen, de voet niet goed aansluit op de rest van de beker en omdat er goedkope materialen zijn gebruikt, krijgt de trofee een dito uitstraling. Niet bepaald wat je uit wilt stralen met je evenement dus.

Kampioensschaal of wisselbeker kopen, of toch medailles bestellen?

Wanneer je het belang van prijzen binnen de sport erkend, is het vooral nog een kwestie van de juiste prijzen kiezen die je evenement het beste reflecteren. Kies je voor sportbekers, dan straal je met je evenement iets exclusiefs uit. Een teken dat alleen de beste deelnemers in de prijzen vallen.

Je kunt ook voor een minder competitieve aanpak gaan door medailles te bestellen. Zo krijgt bijvoorbeeld iedereen van het winnende team een prijs maar je kunt die lijn ook verder door trekken en medailles bestellen voor iedere deelnemer. Dit zie je vaak gebeuren bij hardloopwedstrijden met een open inschrijving, zoals de Bredase Singelloop of de Tilburg Ten Miles.