Adviesportaal
Image default
Mode en Kleding

Waarom werken met nitril disposable handschoenen?

Waarom werken met nitril disposable handschoenen?

Nitril wegwerphandschoenen zijn rubberen handschoenen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in bepaalde omgevingen. Ze hebben verschillende voordelen, zodat ze populair zijn in de medische en schoonmaaksector. Maar waarom zou u kiezen voor nitril handschoenen voor eenmalig gebruik? Welke positieve eigenschappen hebben nitril disposable handschoenen?

Wat zijn disposable nitril handschoenen?

Nitril wegwerphandschoenen zijn gemaakt van nitrilrubber. Nitril is een synthetische, rubberachtige samenstelling met de duurzaamheid van latex en meer veelzijdigheid. Nitril werkhandschoenen zijn in veel gevallen te verkiezen boven latex omdat ze meer bescherming bieden, vooral bij het werken met agressieve chemicaliën.

Nitril: een sterke rubbersoort

Nitril handschoenen bieden een hoog beschermingsniveau en zijn bijzonder sterk in vergelijking met latex handschoenen. De handschoenen kunnen tegen een stootje, waardoor ze goed zijn voor werk waarbij het risico bestaat dat de werkhandschoenen breken. Zo zijn nitril handschoenen een goede keuze voor tuinieren of andere werkzaamheden waarbij doornstruiken moeten worden gehanteerd. Nitril handschoenen zijn minder elastisch dan latex, maar de extra duurzaamheid is het waard.

Nitril handschoenen en latexallergie

Nitril werkhandschoenen zijn een oplossing voor wie last heeft van huidallergieën veroorzaakt door latex. Professionals en klusjesmannen die overschakelen op nitril zijn meteen verlost van onaangename allergische reacties, zodat ze weer comfortabel aan het werk kunnen. Ook bij het werken met olie en vet is een nitril handschoen de beste keuze, omdat deze beter bestand is tegen vloeistoffen dan latex.

Voordelig en praktisch in gebruik

Nitril handschoenen zijn een modern alternatief voor latex handschoenen. Hoewel ze minder kosten, zijn nitril wegwerphandschoenen net zo gemakkelijk in het gebruik. U gooit ze gewoon weg na elk gebruik, zodat u schone, verse handschoenen hebt voor uw volgende klus.

Wilt u handschoenen toch langer bewaren? Dan kunt u ze ook schoonmaken. U kunt nitril wegwerphandschoenen gemakkelijk wassen met water en zeep. Ze zijn ook vaatwasmachinebestendig, dus als u er veel hebt, is dit een ideale oplossing om ze te reinigen. U hebt ook geen speciaal gereedschap nodig om uw handschoenen te wassen of schoon te maken.