Adviesportaal
Image default
Marketing

Transitievergoeding, een zakcent of investering?

Sinds halverwege 2015 is een transitievergoeding iets voor iedereen geworden. Deze vervanger van de ontslagvergoeding wordt vaker uitgekeerd dan diens voorganger en bovendien zijn de procedures er omheen een stuk duidelijker geworden. Het hele idee achter de transitievergoeding is dat je hiermee zo snel mogelijk ander werk kunt vinden. Zo is het de bedoeling dat je dit geld gebruikt om een opleiding of cursus te volgen, of om bijvoorbeeld gebruik te maken van outplacement van Carrièrepoort. Toch wordt het vaak niet hiervoor gebruikt, aangezien het de ontvanger vrijstaat om ermee te doen wat zij wil.

Veel Nederlanders die een transitievergoeding hebben gekregen zijn uiteindelijk iets anders met het geld gaan doen, zoals bijvoorbeeld op vakantie om bij te komen van de reorganisatie en het ontslag. Toch ben je beter af als je het geld daadwerkelijk gebruikt om zo snel mogelijk weer aan het werk te komen. Een cursus staat bijvoorbeeld erg goed op je CV en toont bovendien aan dat je daadwerkelijk werk maakt van jouw persoonlijke ontwikkeling en dat je nog actief aan het leren bent. Daarnaast kan een outplacementbureau jou helpen en ondersteunen bij jouw zoektocht naar ander werk, door samen met jou de mogelijkheden te bespreken en aan de hand van de ervaring die outplacementbegeleiders hebben te kijken wat de beste aanpak zou kunnen zijn. Klik hier voor meer informatie.

Natuurlijk is het verleidelijk om het geld te gebruiken voor iets anders, het lijkt immers gratis geld. Werk vinden kunnen we immers ook prima zonder hulp, toch? Dit is misschien wel waar, maar het duurt meestal een stuk langer. Een cursus of coach kan je in de juiste richting wijzen of je een streepje voorgeven, terwijl er net als jij honderden dan wel niet duizenden andere werkzoekenden zijn, dus het stapje voor hebben is eigenlijk wel een must! Op de lange termijn gekeken is het investeren in een snelle transitie de beste keuze.

http://carrierepoort.nl/