Adviesportaal
Image default
Marketing

Van je expertise je beroep maken

Momenteel is de economische crisis langzaam aan het verdwijnen. De grootste problemen bij de banken en op de beurs lijken verdwenen en de economie lijkt zich enigszins te stabiliseren. Toch is het nog lang niet voorbij. Het kan nog jaren duren voordat alles weer terug is zoals voor de crisis. Denk bijvoorbeeld aan de banenmarkt. Nog steeds is er een enorm overschot aan mensen dat aan de bak wil en tegelijkertijd is er een groot tekort aan passende vacatures. Maar hoe kan je dit in jouw voordeel laten werken?

Niet alleen door de crisis, maar ook door de veranderde arbeidswetten zijn werkgevers minder geneigd om werknemers in vaste dienst te nemen. Dit is vervelend als je een baan zoekt, maar het kan ook in jouw voordeel werken. De werkzaamheden van de werkgever moeten immers wel gedaan worden en zonder vaste krachten wordt dit dan ook vaak gedaan door externe partijen. Hier ligt jouw kans.

Voor jezelf beginnen klinkt eng en is ook zeker een grote stap. Maar als je geen werk kan vinden of ervan overtuigd bent dat je het kan maken, moet je het vooral doen. Maak van jouw expertise jou werk en verdien je geld met jouw kennis en diensten! Dit kan op allerlei manieren. Zo kan je bijvoorbeeld gaan werken als zelfstandig chauffeur, maar kan je ook aan de bak als je toevallig veel verstand hebt van salarissen en boekhouding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen loonbureau waarmee je jouw salarisservice aanbied. Een bedrijf hoeft op deze manier niemand in dienst te nemen om dit te doen, maar kan jou inschakelen om dit te regelen. Het voordeel voor hem is dat hij niet vastzit aan allerlei regels zoals het moeten uitbetalen van zieke werknemers en jij hebt het voordeel dat je iets meer geld kan vragen en bovendien volledig zelfstandig werkt!

http://www.cbbs.nl/