Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Bijt je kind nagels? Kies voor een bijtketting

Een bijtketting wordt de laatste jaren steeds populairder. Voor kinderen biedt dit namelijk een hoop verschillende voordelen. Het kan dan ook helpen om verschillende problemen zoals nagelbijten en zal dit voorkomen of te verhelpen. Maar wat is de bijtketting nu precies en wanneer gebruik je het? In deze blog zullen we je iets meer vertellen! Misschien dat de bijtketting ook wel uitkomst zal bieden voor jouw kind.  

Waarom bijten kinderen nagels

Er zijn een hoop kinderen maar ook volwassenen die nagels bijten. De reden hiervan loopt erg uiteen. Vaak begint het bij kinderen die een paar jaar oud zijn. In plaats van dat zij een speen krijgen, beginnen ze met nagelbijten. Dit kunnen ze doen door spanning, stress, uit verveling of uit moeheid. Veel gevallen doen kinderen dit ook onbewust. In sommige gevallen stoppen kinderen in de puberteit met het nagelbijten maar kan ook zo zijn dat ze doorgaan en nooit meer stoppen.

Wat kun je er tegen doen

Veel ouders die kinderen hebben die nagelbijten zeggen continu tegen een kind dat ze moeten stoppen. In veel gevallen werkt het juist averechts en gaan kinderen het stiekem doen. Dit is iets wat je moet voorkomen en dus zal je moeten zoeken naar een andere oplossing. Een goed alternatief hiervoor is de bijtketting. Kinderen kunnen dan hierop bijten in plaats van dat zij hun nagels gebruik. Veel kinderen vinden het erg prettig.

Bijtketting helpt ook bij andere problemen

Een bijtketting helpt niet alleen om van het bijten af te komen maar ook om van andere dingen af te komen. Veel kinderen bijten namelijk op potloden, kleding en ga zo nog maar even door. Dit doen ze in veel gevallen ook door spanning en stress. In deze gevallen kan het bij de ketting ook uitkomst bieden. Het heeft dan ook een hoop voordelen en zal voor veel kinderen goede oplossing zijn.