Adviesportaal
Image default
Financieel

Tips om verstandig geld te lenen.

Hoeveel kan ik lenen
De eerste vraag die vaak opkomt bij consumenten is: hoeveel kan ik lenen? Om uw maximale lening vast te stellen dient er gekeken te worden naar uw persoonlijke zaken. Zo leent u nooit meer dan verantwoord is.

Hoe weet ik hoeveel ik kan lenen
Wanneer er bekeken wordt hoeveel u kan lenen, kijkt een kredietverstrekker wat verantwoord is voor uw financiële situatie. Er wordt goed gekeken naar eventuele openstaande leningen, maandelijkse inkomsten en netto maandlasten om vast te stellen wat u maandelijks kan missen voor een lening.

Gezinssituatie
Uw gezinssituatie wordt eveneens onder de loep genomen. Een stelletje zonder kinderen kan meer geld lenen dan een stelletje met 1, 2 of 3 inwonende kinderen. Hebt u een dubbel inkomen dan kan dat enorm helpen voor uw leenmogelijkheden.

Verschillend per kredietverstrekker
De vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ is afhankelijk per kredietverstrekker. Bij de ene aanbieder kunt u tot 10x lenen van wat u maandelijks overhoudt, terwijl dit bij een ander tot wel 15x zou kunnen. Een maximale lening berekenen bij verschillende kredietverstrekkers zou dan ook kunnen lonen.
Factoren met invloed op uw maximale lening

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op uw vraag: hoeveel kan ik lenen? Naast wat u maandelijks overhoudt en uw gezinssituatie, heeft ook de actuele rentestand, uw zekerheid – denk hierbij aan overwaarde – en leeftijd mogelijk invloed op uw maximale lening.

Limiet maximale lening
Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet ligt vaak een limiet van 50.000,- tot 75.000,- euro. Meer geld kunt u aan de hand van deze leningen vaak niet lenen. Hebt u al een lening openstaan? Ook dan zal u genoegen moeten nemen met een lagere nieuwe lening.

Online berekeningen
Op het internet vindt u veel ‘hoeveel kan ik lenen?’ rekenmodules. Deze berekeningen zijn vrijwel altijd te simpel om rekening te houden met alle factoren die invloed hebben op de vraag: hoeveel kan ik lenen? Neem deze dan ook met een korreltje zout.

Een lening afsluiten via het internet biedt meerdere voordelen. Het online afsluiten van een lening betekent dat u sneller over het gewenste geld beschikt. Tevens is online geld lenen vaak goedkoper dan een lening afsluiten bij de bank.

Online lening afsluiten
Online kunt u snel een lening afsluiten tegen lage kosten. Soms kunt u zelfs direct een gratis lening afsluiten van een paar honderd euro door middel van een minilening. Online kredietverstrekkers vragen fors lagere rentes dan banken. Hiervoor zijn meerdere redenen, zoals kleinere kantoren en minder medewerkers, waardoor de kosten lager blijven.

Geldshop
Wilt u online een lening afsluiten, dan is Geldshop één van de eerste tussenpersonen die aangeraden zal worden door bezoekers van LenenMetVerstand.nl. Bij Geldshop vraagt u online uw offerte aan en leent u altijd tegen de scherpste rentetarieven.

Lening afsluiten via het internet
Een lening afsluiten via het internet doet u niet zomaar zonder over bepaalde zaken na te denken. Omdat een financieel advies niet altijd onderdeel uitmaakt van de online diensten, moet u zelf goed nadenken of de maandlasten wel verantwoord zijn.

Kredietverstrekkers vergelijken
Op basis van meningen en ervaringen met kredietverstrekkers kunt u zelf al een realistisch beeld vormen van een financieel dienstverlener. Laten zij u een verantwoorde lening afsluiten? Zijn de rentes te vertrouwen? Ervaringen vertellen u alles.

Rente overzicht
Om een beeld te krijgen van de rentes die voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet gehanteerd te worden, is het altijd een aanrader om een zo compleet mogelijk rente overzicht te bekijken.

Leningen vergelijken
Vergelijken loont, dat geldt ook bij geld lenen. Op LenenMetVerstand.nl kunt u de voorwaarden van tientallen leningen vergelijken. LenenMetVerstand.nl heeft de persoonlijke leningen en doorlopende kredieten van tientallen aanbieders verzameld zodat u direct deze leningen kunt vergelijken.

Op welke punten kan ik de leningen vergelijken
Vergelijken voor de beste lening Vergelijken voor de beste lening

Op basis van onderstaande eigenschappen kunt u de leningen vergelijken van tientallen aanbieders met een vermelding. U kunt op de pagina’s persoonlijke lening vergelijken en doorlopend krediet vergelijken tot drie leningen naast elkaar leggen voor een objectieve vergelijking.

Rente
Veel consumenten zullen eerst de aanbieders van lenen vergelijken aan de hand van de rentetarieven. Daarom kunt u op LenenMetVerstand.nl de tientallen leningen vergelijken op basis van de actuele rente die de aanbieders hanteren.

Op de pagina rente vergelijken vindt u een overzicht van alleen de rentes en vanaf welke tarieven zij gehanteerd worden. De rentetarieven die in het overzicht getoond worden zijn de vanaf-rentes. Uw risicoprofiel zal uiteindelijk bepalen welk rentepercentage van u gevraagd zal worden.

Looptijd
Geld leningen kunnen onderling grote verschillen vertonen. Ook met betrekking tot de looptijden zijn er flinke verschillen. Er zijn persoonlijke leningen die niet langer mogen duren dan 72 maanden. Maar er zijn ook persoonlijke leningen die zelfs een looptijd van 180 maanden mogen hebben. Door van tevoren goed leningen te vergelijken krijgt u meer zekerheid over hoe goed de lening aansluit op uw wensen en persoonlijke situatie.

Leeftijd
Ook de leeftijd speelt een rol. Zo komt niet ieder 18-jarig persoon in aanmerking voor elke lening, maar geldt er in sommige gevallen een minimale leeftijd van bijvoorbeeld 21 jaar. Ook de maximale leeftijd kan sterk verschillen met soms een leeftijd van 59 jaar terwijl de aanvrager bij de concurrent wel 70 jaar of zelfs ouder mag zijn.

Lenen vergelijken
In het hoofdoverzicht kunt u direct de aanbieders van lenen vergelijken, evenals de leningen die zij aanbieden, op basis van beoordelingen van de bezoekers van LenenMetVerstand.nl. In de ervaringen worden leningen en aanbieders beoordeelt op de punten klantgerichtheid, informatief, behulpzaamheid, rente en voorwaarden. Dankzij deze ervaringen weet u sneller wat u te wachten staat.

Boeterente
Niet veel consumenten zijn op de hoogte van de boeterente die veel kredietverstrekkers hanteren tegen vervroegde aflossingen. Op de vergelijkingspagina van de persoonlijke lening kunt u de tientallen persoonlijke leningen vergelijken op basis van de boeterente die de aanbieder hanteert. Soms mag u boetevrij aflossen, soms moet u 5 procent boete betalen. Het grondig vergelijken van de leningen loont wel degelijk!

Bijzonderheden
U kunt ook de leningen vergelijken op bijzonderheden. Hieronder vallen de overlijdensdekkingen die in sommige gevallen gratis inbegrepen worden voor de hoofd- en/of medeaanvrager van de lening. U ziet direct of een dekking tegen overlijden optioneel of inbegrepen is, of – indien bekend – hoe hoog de kosten van de verzekering zijn.

Snel geld lenen
Bent u snel op zoek naar een voorschot op uw salaris of heeft u een andere reden om snel geld te willen lenen? Sinds de komst van het internet kunt u écht snel geld lenen. Vraag uw lening online aan, ontvang de offerte per e-mail en beschik na slechts een paar dagen over het aangevraagde geld.

Snel online geld lenen
Op het internet kunnen verschillende snelle leningen aangevraagd worden. De snelste manier van online geld lenen is door middel van een minilening. Hiermee kunt u vrijwel direct geld lenen, maar zijn de voorwaarden zeer beperkt.

Beperkingen minilening
Voor echt snel geld lenen kan een minilening aangevraagd worden. Echter zijn deze kleine leningen zeer beperkt. U kunt niet meer dan 750 euro lenen en het geld moet bij de meeste aanbieders binnen 1 tot 3 weken terugbetaald worden. Met een minikrediet kunt u snel goedkoop geld lenen maar ontkomt u niet aan de beperkingen van de lening.

Online offertes aanvragen
Het grootste voordeel van het internet is dat er online snel offertes aangevraagd kunnen worden. In slechts een paar minuten vult u een offerteformulier in. Veel kredietaanbieders verspillen weinig tijd en versturen binnen een paar minuten tot een uur een offerte naar uw e-mail. Zo kunt u heel snel online geld lenen omdat u al gauw weet wat u kunt verwachten.

Uitbetaling
Aanbieders van minikrediet kunnen u vaak al direct geld lenen. De ‘normale’ kredietverstrekkers kunnen u echter niet zo snel geld laten lenen. Vaak zal het 2 á 3 dagen duren voordat zij het geld op uw rekening storten, omdat u eerst getoetst moet worden bij het BKR en de bank goedkeuring moet geven voor de lening.

Execution-only
Execution only is een snelle manier om geld te lenen. Echter is een execution only aanbieder (bv. Geldshop en Ribank Direct) niet voor iedereen weggelegd. Bij execution only voert de financieel dienstverlener enkel de taken uit die de klant opgeeft. Dit betekent dat er geen financieel advies wordt verstrekt waardoor execution only niet verantwoord is voor consumenten die een advies nodig hebben.
Waar kan ik heel snel geld lenen?

Wilt u echt snel geld lenen dan is het belangrijk dat u offertes aanvraagt bij de echte online kredietaanbieders. Nog steeds zijn er kredietaanbieders die u online een offerte laten aanvragen en vervolgens de offerte per post verzenden. Dan wacht u al snel 48 uur extra op uw geld, enkel omdat de website van de aanbieder sterk verouderd is. Kijk ook eens op zorgverzekering 2013

Geldshop
Geldshop is een online werkend tussenpersoon in kredieten en leningen. Op de website van Geldshop kan tot 100.000 euro aangevraagd worden. Offertes worden online aangevraagd en vervolgens per e-mail naar u verzonden om een hoop tijd te besparen. Niet alleen kunt u via Geldshop snel lenen, u leent ook tegen de laagste rentes.

Ervaringen & reacties
Een andere manier om erachter te komen waar u snel online geld kunt lenen, is door ervaringen van andere consumenten te lezen. Heeft u ervaring met snel geld lenen? Laat een reactie achter om anderen aan een snelle lening te helpen.

Online geld lenen
Met de komst van het internet is de mogelijkheid van online geld lenen geïntroduceerd. Consumenten hoeven de deur niet meer uit om een lening af te sluiten. Online geld lenen biedt tevens voordelen in de kosten en tijd die samengaan met het aanvragen van een lening.

Waar kan ik online geld lenen
In principe kan online geld lenen bij veel websites. Echter zijn er slechts een klein aantal kredietverstrekkers waarbij u letterlijk online een lening kan afsluiten. In veel gevallen verwacht een kredietverstrekker of -aanbieder toch enige vorm van persoonlijk contact, zoals op kantoor of aan huis.

Offerte
Online offertes aanvragen kan overal. Echter wordt niet iedere offerte elektronisch (per e-mail) naar de aanvrager verzonden. Vaak gebeurt dit nog op de ouderwetse manier; per post. Een kredietverstrekker maakt meestal duidelijk of een offerte per mail of per post verzonden wordt.

Ribank Direct
Bij kredietverstrekker Ribank Direct kunt u snel en helemaal online geld lenen. Er komen geen verplichte persoonlijke contacten kijken bij het aanvragen van een Ribank-lening, zoals die van een financieel advies of kantoorbezoek. U vraagt uw lening online aan en u ontvangt de offerte per e-mail.

Tips voor voordelig online geld lenen
Het aanvragen van kredietoffertes via het internet is geheel gratis en vrijblijvend. Hierdoor kunt u ten volle leningen vergelijken bij een aantal kredietverstrekkers naar keuze.

Rente
De rente is één van de belangrijkste punten om te vergelijken bij een lening. Voor verstandig en goedkoop lenen is de rente echter niet het enige punt waar u aandacht aan moet besteden. Bijkomende producten, maandlasten, looptijd en voorwaarden zijn minstens zo belangrijk.

Maandlasten
Online geld lenen tegen lage maandlasten klinkt altijd als muziek in de oren. U moet echter ook goed op de looptijd letten. Een langere looptijd betekent dat u lagere maandlasten betaalt, maar uiteindelijk bent u wel duurder uit.

http://snelaangeldkomen.com/