Adviesportaal
Image default
Eten en drinken

Jezelf een gezonde levensstijl aanleren

Misschien herken je het wel: je wil al een tijdje gezonder gaan leven. Niet per se om af te vallen, maar gewoon omdat je je gezondheid belangrijk vindt. Natuurlijk kan dit ook zijn om af te vallen, maar dit hoeft dus niet de hoofdreden te zijn. Beginnen met gezond eten kan best wel een drempel zijn, omdat je misschien niet goed weet hoe je moet beginnen. Of misschien wel omdat je denkt dat je dan alleen maar vieze sapjes moet drinken. Toch is beginnen met gezond eten helemaal niet moeilijk, goed vol te houden en nog lekker ook. Jezelf een gezonde levensstijl aanleren kan vandaag nog.

Doelstelling

Om te beginnen met jezelf een gezonde levensstijl aan te leren is het wel belangrijk dat jij een doel voor ogen hebt. Als je een doel hebt dan kun je het namelijk gemakkelijk lang volhouden. Als het eens een keer wat minder gaat, kun je terugdenken aan dit doel en zul je zien dat je de draad weer makkelijker oppakt. Je wilt dat doel namelijk halen. Bedenk dus wat je doel is voordat je gaat beginnen. Doelen kunnen zijn afvallen, aankomen, op gewicht blijven of gezonder leven. Als je voor dit laatste gaat, is het wel belangrijk om te bedenken waarom jij gezonder wil leven. Je doel wordt zo concreet en dat is nu net de bedoeling van die doelen.

Beginnen

Als je je doel hebt vastgesteld dan kun je beginnen. Je begint altijd door een gezond eetschema te maken. Nu denk je misschien: huh, gezond eetschema? Maar ik volg toch geen dieet? Klopt, dat volg je ook niet. Alsnog is het goed om een gezond eetschema op te stellen. Je kunt zo, zeker in het begin, een goed houvast hebben. Daarnaast kun je door een schema precies zien wat je binnenkrijgt en krijg je hierdoor dus grip op je eten. Dat is precies wat je wil, toch?

Eetschema

Een gezond eetschema opstellen is helemaal niet moeilijk meer. Je hebt je doel voor ogen, daarna is het nog maar een kwestie van beginnen. Als je dit toch moeilijk vindt, dan kun je online ook een gezond eetschema samenstellen. Je vinkt je persoonlijke voorkeuren aan, je betaalt en daarna zit het gezond eetschema binnen 30 minuten in je mail. Hoe easy is dat? Na een tijdje zal je merken dat je zelf goed weet wat je binnenkrijgt en kun je wat van dit eetschema afwijken. Zie het dus als een hulpmiddel om je doel te behalen.

https://eetschema.net/