Adviesportaal
Image default
Electronica en Computers

Adviesgids voor Schotelantenne en satellietontvangst

 

Wilt u graag internet ontvangen en televisie kijken via satelliet, dan heeft u een schotelantenne nodig (ook wel satellietschotel genoemd). De juiste schotel of schotelantenne uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Met een keuze van verschillende groottes, merken, soorten en prijzen kunt u misschien wel wat hulp gebruiken. Een Triax schotel van 80 centimeter of een vlakantenne voor op uw balkon? Hoe het allemaal precies werkt leggen wij u graag uit in deze korte gids.

 

Waar moet ik op letten?

 

Uw schotelantenne moet ten eerste het juiste formaat hebben. Dit is nodig voor een helder signaal. Nu alles steeds scherper wordt en de films van hogere kwaliteit zijn, wordt de sterkte van het signaal ook meer van belang. De mooiste HD films wilt u natuurlijk wel zien zoals deze bedoelt zijn. Met een schotel van 45 centimeter kunt u de Astra satellieten ontvangen, maar met slechte weersomstandigheden kan dit al veel invloed hebben op het signaal. Met een afstand van meer dan vijfendertig duizend kilometer is dat ook niet zo gek!

 

Afmetingen en soorten schotelantennes

 

Gelukkig komen de schotelantennes is alle vormen en maten. Offset schotels, vlakschotels, multifocus schotels en volledig automatische schotels voor op vakantie. Een hele waslijst maar wat houdt het nou in?

 

Offset schotels zijn de reguliere schotels die u waarschijnlijk wel vaker heeft gezien. Deze grote ronde schotels worden gebruikt voor ontvangst van de Astra 1, 2 en 3 satellieten. Hiervoor heeft u een formaat nodig van minimaal 70 centimeter. Wilt u de Hotbird satellieten ontvangen dan adviseren wij u om minimaal een 80 centimeter te nemen. Een zeer populair merk voor offset schotels is het merk Triax. Een goed signaal en een betere prijs. Ook kunt u uiteraard kiezen voor de schotels met het huismerk van Electro-sat. Deze schotels zijn gebaseerd op de Triax schotels en hebben een veelal lagere prijs.

 

Genoeg ruimte is verreist voor de grote schotels. Voor veel mensen is die geen optie. Denk bijvoorbeeld aan een appartement met balkon. Een alternatief voor de grote schotels is een vlakschotel of vlakantenne. Deze compacte schotels zijn veel minder zichtbaar en kunnen gemakkelijk op een muur of balkon bevestigt worden. Een nadeel van deze schotels is dat het ontvangst minder sterk is en dat ze vaak minder goed met slecht weer om kunnen gaan. Het signaal kan af en toe wegvallen in een regen- of sneeuwbui.

 

Naast de offset- en vlakschotels is er een nieuwe markt ontstaan voor de recreatie gebruikers. Tijdens uw vakantie op de camping of met de caravan op pad is er ook vaak behoefte aan satellietontvangst. Hierdoor is er een flinke ontwikkeling ontstaan in het kleiner en makkelijk maken van satellietschotels. De compacte schotels kunnen makkelijk afgesteld worden met de hand of u kunt kiezen voor een volledig automatische antenne. Voor geweldig kwaliteit en hoge signaalsterkte zijn de razend populaire Maxiumum E85 schotels een perfecte keuze.

 

Voor de echte kenners en schotelfreaks (die deze gids waarschijnlijk niet nodig hebben) zijn er nog de multifocus schotels van Cahors. Hiermee heeft u alle vrijheid in satelliet keuze. Zo kunt u 4 LNB’s tot 15 LNB’s gebruiken voor een gigantische groot assortiment aan signalen. De Wavefield T90 is een populaire keuze. Direct aan de slag met een schotel? Kies dan voor een complete set inclusief LNB en satellietontvanger.

 

 

Welke schotel is geschikt voor mij?

 

Heeft u na deze gids nog vragen over het ontvangen van internet en satelliet televisie via een schotel? Of wilt u een schotel en satellietontvanger gemakkelijk online aanschaffen? Neem dan gerust nog een kijkje op electro-sat.nl. Natuurlijk kunt u altijd even contact met ons opnemen als u er nog niet helemaal uitkomt.

 

https://www.electro-sat.nl/