Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Wat is het nut van rigging?

Waarvoor wordt rigging gebruikt?

Rigging is voornamelijk een graag geziene gast in de wereld van evenementen. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort event het is. Denk bijvoorbeeld aan concerten of theatervoorstellingen en aan zakelijke events zoals congressen en beurzen. Rigging maakt het mogelijk om audiovisuele apparaten de lucht in de krijgen. Denk bij deze term aan de verlichting en audio-installaties die je altijd op evenementlocaties ziet. Het is soms niet genoeg om deze op podiumhoogte te hebben. In die situaties biedt rigging de oplossing.

Het resultaat van de juiste rigging

Een truss is een onderdeel van rigging. Aan deze constructie worden bijvoorbeeld speakers vastgemaakt. Vervolgens wordt deze truss met de aangesloten speakers de lucht in gehesen. Dit wordt vaak gedaan als het evenement plaatsvindt op een grote locatie. Hier zijn veel mensen aanwezig. Mensen die achteraan of in het midden staan moeten het geluid voldoende kunnen horen. Hoe hoger de speakers hangen, hoe verder het geluid zich zonder onderbreking door de lucht kan verplaatsen. Tevens is dit ideaal voor tribunes. Vergeet daarbij de verlichting niet. Een podium krijgt veel meer dimensie als lichten tevens van (schuin) bovenaf gebruikt kunnen worden. In plaats van de horizontale lichtstralen van lichten op podiumhoogte, kan er nu gespeeld worden met diagonale en verticale lichtstralen. Zo kan een podium voor een theatervoorstelling of een congres er net wat interessanter uitzien.

Het huren van rigging biedt vele voordelen

Rigging huren kent vele voordelen. Ten eerste kun je precies de juiste oplossing vinden omdat verschillende trussen aan elkaar bevestigd kunnen worden. Je kunt een systeem ontwerpen dat precies aansluit op jouw locatie. Daarnaast kunnen deze materialen relatief makkelijk vervoerd worden omdat ze licht in gewicht zijn. Een extra pluspunt is dat ze goed te stapelen zijn waardoor een truck efficiënt kan worden ingedeeld met rigging materiaal. Kies je ervoor om dit te huren dan heb je er vooraf en achteraf geen omkijken naar. De materialen worden door de leverancier op locatie geleverd en naderhand weer opgehaald. Je hoeft niet zelf te zorgen voor vervoer of opslag.

Laat de rigging installeren door experts

Rigging installeren mogen alleen de gecertificeerde partijen doen. Het gaat immers om werken op grote hoogtes en met zware audiovisuele middelen. Vraag altijd of jouw bedrijf naar keuze deze optie ook biedt. Het kan nooit kwaad om dit te vragen en je voorkomt er een hoop gezeur achteraf mee. Zo weet je zeker dat jij je rigging huren kunt zonder zorgen.

https://riggingbox.nl/