Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Rijlessen in Almere? Ga voor rijschool BVO

Bij het kiezen van een rijschool moet je op veel dingen letten. Hier is waar je op moet letten. Rijschool BVO beschikt over al deze punten. Sluit je dus snel bij ons aan! 

Goedkoop is niet altijd beter

Een goede rijschool geeft niet alleen maar les, maar werkt ook met een leskaart, heeft een goed slagingspercentage, werkt met en houdt zich aan afspraken, wijst erop dat een tussentijdse toets goed is en nog veel meer. Check daarom voor zulke zaken voordat je je aansluit bij een rijschool.

Vooraf sparen

Rijlessen zijn niet goedkoop. Een les kost ongeveer 41 euro per uur. De hele kosten voor een rijbewijs zijn gemiddeld 2.300. 

Schatting

Het is handig als je je rijinstructeur vooraf vraagt om in te schatten hoeveel lessen je nodig zult hebben. Zo heb je een indicatie van hoe lang het proces zal duren en hoeveel het zal kosten. 

Na het zakken voor je eerste rijexamen gelijk door

Als je de eerste keer zakt, is dit geen ramp. Onthoud goed wat de examinator jou uitlegt. Zo weet je waar je de volgende keer op moet letten. Als je rijinstructeur mee rijdt, kan hij jou bij de volgende rijles alles uitleggen, zodat je de volgende keer niet op dezelfde fouten zakt. 

Vooraf kijken naar slagingspercentage

Het beste is om een rijschool te kiezen met een hoog slagingspercentage. 50 procent is het landelijke gemiddelde. Ook kan je het slagingspercentage opzoeken van de plaats waar je gaat afrijden. Let er wel op dat een slagingspercentage niet alles zegt over een rijschool. Je kan ook nog kijken naar de ervaringen van vrienden en familie of kennissen die ook bij die rijschool zaten. 

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets vergroot de kans om te slagen bij je rijexamen. Door een tussentijdse toets raak je gewend aan de examen situatie. Ook weet je waar je de volgende keer op moet gaan letten. De leerlingen die een tussentijdse toets hebben gedaan, hebben een kans van 64% om te slagen. De leerlingen die dit niet doen hebben een slagingspercentage van 50%.