Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Najaarsschoonmaak

De herfst staat voor de deur, dus het is tijd voor een grondige najaarsschoonmaak! Weet je niet waar je moet beginnen? Deze blog helpt je verder, zodat je snel en met goede moed aan de slag kunt gaan.

De keuken

 

Het is heerlijk om de herfst in te gaan met een schone en opgeruimde keuken. Begin met het grondig schoonmaken van alle kasten en lades. Daarna kun je al de ingrediënten, kruiden en het keukengerei  weer netjes opbergen. Vervolgens kun je de oven, koelkast en diepvries eens uitgebreid schoonmaken en reorganiseren.

Tegels

 

In de herfst besteed je waarschijnlijk minder aandacht aan je tuin of balkon. Toch is het slim om alvast voorbereidingen te treffen voor het slechtere weer dat op komst is. Maak je buitentegels grondig schoon. Het schoonmaken van de buitentegels in de herfst zorgt ervoor dat je in het voorjaar minder werk hebt. Verwijder ook onkruid tussen de tegels om beschadiging te voorkomen wanneer het gaat vriezen.

De gevel

 

Nadat je de tegels buiten goed schoongemaakt hebt is het ook een goed idee om eens de gevel van je huis te reinigen. Het reinigen van de gevel is niet alleen belangrijk om de uitstraling en het aanzicht van je huis te verbeteren, maar ook om voor het behoud. Je kunt zelf op verschillende manieren de gevel reinigen of deze taak uitbesteden aan een professionele partij bij jou in de buurt zoals: gevelonderhoud Maastricht.

 

Het tapijt

 

Veel mensen vergeten het tapijt vaak als ze aan het poetsen zijn, maar het is eigenlijk best belangrijk. Tapijten verzamelen namelijk veel stof, vooral in de zomer. Het is daarom een goed idee om ze af en toe even te laten luchten, vooral als je de komende maanden veel tijd thuis doorbrengt. Klop het tapijt uit en hang het een paar uur buiten. Zorg er wel voor dat je dit op een dag doet waarop er geen regen voorspelt is.

 

 

https://huisjesmagazine.nl/alles-over-het-schoonmaken-van-je-huis/