Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Opruimen met El: voor structuur en rust in je huis en hoofd

Een rommelig huis, betekent een rommelig hoofd. Dankzij opruimen met El komt er structuur in je huidhouden en creëer je rust in je huis en hoofd. Elly de Jonge luistert naar jou en helpt je op weg met praktische tips voor het organiseren van je dagelijks leven.

Wie is het gezicht achter opruimen met El?

Elly de Jonge is een mens van de zorg. Ze heeft gewerkt als verpleegkundige, is mede-eigenaar geweest van een kinderopvang en was daarnaast een intensieve mantelzorger. In tijden van drukte heeft Elly ervaren hoe belangrijk het is om ruimte te hebben voor ontspanning en wat ervoor nodig is om te kunnen ontspannen in het leven; namelijk een opgeruimd huishouden en een leeg hoofd.

Om ervoor te zorgen dat jij je dagelijks leven wat meer kan structureren levert opruimcoach Elly praktische tips en tricks. Deze worden afgestemd op jouw behoefte en jouw thuissituatie. Verder kun je het volgende van Elly verwachten; een luisterend oor, een helpende hand, respect en vertrouwen, geduld en duidelijke en concrete afspraken die helder gecommuniceerd worden.

Middels een kennismakingsgesprek ontdek je of het klikt met Elly en of zij jou kan helpen. Samen brengen jullie de knelpunten in kaart en stellen jullie een stappenplan op om aan de slag te gaan. Tijdens het traject volgen jullie nauwkeurig de voortgang en evalueren jullie op de gestelde doelen.

Alvast 5 tips van Elly

Om alvast een tipje van de sluier te geven geeft Elly zes tips:

  1. Begin op de juiste plek: begin op de plek waar je het meest komt in je huis. Als dat opgeruimd en netjes is, levert dat een goede motivatie op.
  2. Tastbare herinneringen: geef tastbare herinneringen een prominente plek in je huis. Dit zorgt voor positiviteit in je huis.
  3. Welke papieren bewaren: voor de overzichtelijkheid bewaar je enkel papieren die een bewijs ergens van zijn of informatie bevatten die niet ergens anders te vinden is. Dit zorgt voor een opgeruimder huis.
  4. De 5 minuten regel: stel niet uit. Stomme klusjes die je in 5 minuten gedaan kunt hebben moet je gelijk oppakken, zodat je daarna leuke dingen kunt doen.
  5. Huishouden: laat iedereen uit het huishouden meehelpen. Ook kinderen; zo ontwikkelen zij een bepaalde zelfstandigheid.
  6. Routines: bouw routines en schema’s op zodat je gezin eraan kan wennen, dat zorgt voor de meest duurzame veranderingen.

Ben je benieuwd naar andere tips van Elly? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ontdek hoe Elly weer structuur en rust in je huis brengt. Meer informatie is te vinden op https://opruimen-met-el.nl/.